Gardi gan! Rabarberu saldējuma recepte

© Publicitātes foto

Teju katrā lauku mājā zaļo rabarberu krūms. Tā ir ne tikai krāšņa pagalma rota, bet arī vērtīgs vitamīnu avots, turklāt 100 gramu rabarberu satur vien 21 kaloriju, jo tā pamatu – 95% – veido ūdens.

Rabarbers ir daudzgadīgs augs un var zaļot pat 10 līdz 15 gadus.

Interesanti, ka sezonas laikā viens rabarbera krūms var saražot līdz 40 kg rabarberu.

To, ka rabarberus var kraukšķināt tāpat, tikko rautus no dobes, šķiet, zina ikviens, bet no tiem var pagatavot arī lieliskus saldēdienus. Šoreiz “Rimi Bērniem” garšas eksperte Lība Smildziņa gatavo rabarberu saldējumu.

Publicitātes foto

Rabarberu saldējums

4-6 porcijas

Gatavošanas laiks: 5 minūtes (ja rabarberi ir jau sasaldēti)

Nepieciešams:

  • 300 g rabarberu, iepriekš sasaldētu (saldē vismaz 3 stundas)
  • 400 g saldēta mango
  • 200 ml saldā krējuma
  • 50 ml kļavu sīrupa

Gatavošana

Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un maļ, līdz izveidojas saldējums.

Virtuvē

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais