Teju katrā lauku mājā zaļo rabarberu krūms. Tā ir ne tikai krāšņa pagalma rota, bet arī vērtīgs vitamīnu avots, turklāt 100 gramu rabarberu satur vien 21 kaloriju, jo tā pamatu – 95% – veido ūdens.
Rabarbers ir daudzgadīgs augs un var zaļot pat 10 līdz 15 gadus.
Interesanti, ka sezonas laikā viens rabarbera krūms var saražot līdz 40 kg rabarberu.
To, ka rabarberus var kraukšķināt tāpat, tikko rautus no dobes, šķiet, zina ikviens, bet no tiem var pagatavot arī lieliskus saldēdienus. Šoreiz “Rimi Bērniem” garšas eksperte Lība Smildziņa gatavo rabarberu saldējumu.
4-6 porcijas
Gatavošanas laiks: 5 minūtes (ja rabarberi ir jau sasaldēti)
Nepieciešams:
Gatavošana
Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un maļ, līdz izveidojas saldējums.