RECEPTE: Grieķu salāti ar olam

© Pixabay.com

Četrās daļās sagrieztas vistu olas vai veselas paipalu oliņas lieliski papildina ierastos dārzeņu salātus un padara tos daudz sātīgākus

Pagatavošanas laiks: 25 minūtes

Sastāvdaļas

  • 10 paipalu olas vai 3 vistu olas
  • 200 g fetas siera
  • 3 - 4 tomāti
  • 2 - 3 svaigi gurķi
  • 1 paprika
  • 90 g olīvu bez kauliņiem
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • Sāls pēc garšas
  • 1 tējkarote kaltēta oregano

Pagatavošana

1․ Olas cieti novāra, atdzesē, noloba un sagriež gareniski uz pusēm.

2․ Fetas sieru, tomātus gurķus un papriku sagriež prāvos kubiņos.

Apvieno dārzeņus ar sieru, olām un olīvām.

3․ Pievieno eļļu citrona sulu, sāli un oregano, rūpīgi samaisa.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS GRIEĶU SALĀTU RECEPTES!

Virtuvē

Virtuves dvieļi ir vieni no visbiežāk lietotajiem palīgiem mājās – ar tiem noslaukām rokas, tīrām virsmas, dažreiz pat izmantojam kā improvizētu karstumizturīgu paliktni. Taču tieši šī daudzveidīgā izmantošana nozīmē, ka dvieļi ātri zaudē svaigumu, sāk slikti ost un reizēm kļūst par baktēriju perēkli. Par laimi, ir daži vienkārši triki, kas palīdzēs tiem kalpot ilgāk un saglabāt tīrību, iesaka “Good Housekeeping”.

Svarīgākais