RECEPTE: Vienkāršas tītara maltās gaļas frikadelītes, ceptas cepeškrāsnī

© Pixabay.com

Var pasniegt kopā ar piedevām uzreiz pēc pagatavošanas vai vispirms nedaudz pasautēt tomātu mērcē. Frikadelītes izddodas maigas, diētiskas un garšīgas. Katrā ir tikai 75 kalorijas, 6 g olbaltumvielu, 3 g tauku un 4 g ogļhidrātu.

Sastāvdaļas

  • 450 g tītara maltās gaļas
  • 60 g rīvmaizes
  • 1 ola
  • ¹⁄₂ tējkarote sāls
  • ¹⁄₂ tējkarote maltu melno piparu
  • 1¹⁄₂ ēdamkarote olīveļļas
Var pievienot kaltētus ķiplokus un sīpolus, kā arī Vidusjūras garšvielas pēc garšas

Pagatavošana

1․ Pievieno maltajai gaļai visas pārējās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa.

Ja vēlies pikantākas frikadelītes, pievieno arī kaltētus ķiplokus, sīpolus, garšaugus vai citas garšvielas pēc vēlēšanās.

2․ No maltās gaļas masas izveido 15 frikadelītes, diametrs aptuveni 5 cm.

3․ Kārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

4․ Cep līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS FRIKADEĻU RECEPTES!

Virtuvē

Ikvienam ir gadījies – atver ledusskapi, bet tur esošās salātu lapas izskatās pavisam skumji. Kraukšķīgā svaiguma vietā tās ir kļuvušas mīkstas, savītušas un nešķiet piemērotas ēšanai. Tomēr nesteidzies tās izmest – ir kāds vienkāršs un pārbaudīts triks, kas ļauj atjaunot to sākotnējo kraukšķīgumu! Viss, kas Tev nepieciešams, ir bļoda ar aukstu ūdeni, ledus un citrona šķēlītes, iesaka “thekitchn”.

Svarīgākais