Izmēģini! Gardie dārzeņu čipsi

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Pagatavojiet mājās gardus dārzeņu čipsus. Tas nemaz nav tik grūti!

Vajadzēs:

  • dažādus dārzeņus, piemēram, saldos kartupeļus, bietes, cukini, kartupeļus, kāļus, ķirbi;
  • smalko sāli;
  • avokado eļļu vai citu mājās pieejamo eļļu;
  • nazi;
  • cepamo papīru;
  • cepamo pannu;
  • bļodu;
  • dārzeņu rīvi;
  • papīra dvieli;
  • konditorejas otiņu.

Process:

1. Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 150 grādiem.

2. Nomazgājiet dārzeņus. Ja vēlaties, tad varat tos arī nomizot.

3. Ja jums mājās ir dārzeņu rīve, tad uz tās sarīvējiet šķēlītēs izvēlētos dārzeņus. Ja tādas mājās nav, ņemiet nazi un sagrieziet dārzeņus ļoti plānās šķēlītēs.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ja izvēlējāties gatavot čipsus no cukini, bietēm, ķirbja, tad tālāk veiciet šo:

  • izklājiet uz papīra dvieļa sagrieztās dārzeņu šķēlītes;

Ekrānuzņēmums no Youtube

  • pēc tam bagātīgi tās apkaisiet ar sāli;

Ekrānuzņēmums no Youtube

  • ļaujiet tām nostāvēties 15 minūtes, lai no dārzeņiem izdalītos liekas mitrums;
  • pēc 15 minūtēm ņemiet papīra dvieli un nosusiniet dārzeņu šķēlītes;

Ekrānuzņēmums no Youtube

  • tad ņemiet cepamo papīru, novietojiet to uz cepešpannas. Pēc tam pannā vienā kārtā izklājiet dārzeņus;
  • apsmērējiet dārzeņus ar eļļu;
  • lieciet tos cepties uz 15 minūtēm. Pēc tam apgrieziet pannu otrādi, lai čipsi vienmērīgi izceptos. Pēc vēl 15 minūtēm atkārtojiet iepriekšējo soli un cepiet čipsus vēl 10 minūtes, vai arī tik ilgi, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni. Kopumā čipsus nepieciešams cept 40 minūtes.

Ja izvēlējaties gatavot čipsus no saldajiem kartupeļiem, kāļa, kartupeļiem, tad tālāk veiciet šo:

  • dārzeņu šķēlītes ielieciet bļodā;
  • pievienojiet tām klāt eļļu, samaisiet visu. Svarīgi, lai katra šķēlīte ir pārklāta ar eļļu;
  • pēc tam uz cepešpannas vienā kārtā izklājiet dārzeņus;
  • pārkaisiet dārzeņus ar sāli;
  • cepiet dārzeņus 15 minūtes, pēc tam apgrieziet pannu otrādi un turpinat cept vēl 15 minūtes;
  • kad dārzeņi cepušies jau pusstundu, vēlreiz apgrieziet pannu, turpiniet tos cept vēl 15 minūtes. Pašās beigās vēlreiz apgrieziet pannu un cepiet vēl 10 minūtes, vai tik ilgi, līdz čipsi kļuvuši zeltaini brūni. Kopumā čipsus nepieciešams cept 55 minūtes.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ja vēlaties, tad čipsiem varat pievienot klāt arī citas garšvielas, lai iegūtu labāku garšu!

Avots

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais