RECEPTE: Šokolādes liķieris ar iebiezināto pienu

© Pixabay.com

Maigs, samtains, samērā salds dzēriens. Var pievienot arī nedaudz vaniļas cukura.

Sastāvdaļas

  • 5 ēdamkarotes kakao pulvera bez cukura
  • 100 g cukura
  • 200 ml ūdens
  • 500 ml degvīna
  • 200-250 g iebiezināta piena
  • Var pievienot šķipsniņu vaniļas cukura

Pagatavošana

1․ Sajauc kakao un cukuru ar ūdeni. Ļauj uzvārīties un vāra uz mazas uguns vairākas minūtes, lai izkustu visi kristāliņi.

2․ Atdzesē un sajauc ar degvīnu. Pēc vēlēšanās pievieno nedaudz vaniļas cukura.

3․ Pārlej burkā un atstāj tumšā vietā istabas temperatūrā 7-10 dienām. Katru dienu sakrata.

4․ Izkāš gatavo dzērienu caur vairākās kārtās saliktu marli. Pievieno iebiezināto pienu, rūpīgi izmaisa.

Iebiezināto pienu var pievienot pēc garšas.

5․ Liek ledusskapī uz 1-2 dienām.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS MĀJAS UZLĒJUMU RECEPTES!

Virtuvē

Ikvienam ir gadījies – atver ledusskapi, bet tur esošās salātu lapas izskatās pavisam skumji. Kraukšķīgā svaiguma vietā tās ir kļuvušas mīkstas, savītušas un nešķiet piemērotas ēšanai. Tomēr nesteidzies tās izmest – ir kāds vienkāršs un pārbaudīts triks, kas ļauj atjaunot to sākotnējo kraukšķīgumu! Viss, kas Tev nepieciešams, ir bļoda ar aukstu ūdeni, ledus un citrona šķēlītes, iesaka “thekitchn”.

Svarīgākais