RECEPTE: Šokolādes liķieris ar iebiezināto pienu

© Pixabay.com

Maigs, samtains, samērā salds dzēriens. Var pievienot arī nedaudz vaniļas cukura.

Sastāvdaļas

  • 5 ēdamkarotes kakao pulvera bez cukura
  • 100 g cukura
  • 200 ml ūdens
  • 500 ml degvīna
  • 200-250 g iebiezināta piena
  • Var pievienot šķipsniņu vaniļas cukura

Pagatavošana

1․ Sajauc kakao un cukuru ar ūdeni. Ļauj uzvārīties un vāra uz mazas uguns vairākas minūtes, lai izkustu visi kristāliņi.

2․ Atdzesē un sajauc ar degvīnu. Pēc vēlēšanās pievieno nedaudz vaniļas cukura.

3․ Pārlej burkā un atstāj tumšā vietā istabas temperatūrā 7-10 dienām. Katru dienu sakrata.

4․ Izkāš gatavo dzērienu caur vairākās kārtās saliktu marli. Pievieno iebiezināto pienu, rūpīgi izmaisa.

Iebiezināto pienu var pievienot pēc garšas.

5․ Liek ledusskapī uz 1-2 dienām.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS MĀJAS UZLĒJUMU RECEPTES!

Virtuvē

Rudens ir īstais laiks, lai virtuvē radītu brīnumus no sezonas augļiem un dārzeņiem. Āboli, ķirbis un bumbieri ir labi pazīstami ikvienam, taču tie slēpj daudz vairāk iespēju nekā ierastie ievārījumi vai kompoti. Mazliet drosmes, un tradicionālā ievārījuma burka pārvēršas par kulināru piedzīvojumu – saldā un pikantā saspēle rada garšas, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus. Ar receptēm dalās “Martha Stewart”.

Svarīgākais