RECEPTE: Maltā gaļa ar sieru franču gaumē

© Pixabay.com

Cūkgaļas maltā gaļa ar sieru un sīpolu garoziņu izdodas ļoti sulīga un apetītelīga.

Sastāvdaļas

3-4 sīpoli

60-70 ml ūdens

700-800 g maltas cūkgaļas

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

1-2 ēdamkarotes augu eļļas + pārziešanai

Majonēze pēc garšas

150 g siera

Pagatavošana

1․ Blendera kausā liek pusi sīpolu, ielej 20-30 ml ūdens un visu samaļ putriņā.

2․ Pievieno sīpolus kopā ar ūdeni, sāli un pipariem maltajai gaļai.

Izmaisa un sadala 5-6 aptuveni vienādās daļās.

3․ Atlikušos sīpolus sagriež pusgredzenos un viegli apcep eļļā mīkstus, bet ne brūnus.

4․ Pannu vai cepšanas formu ieziež ar eļļu. No maltās gaļas izveidot plakanas, lielas kotletes un liek uz pannas.

5․ Virsū kārto sīpolus, pievieno nedaudz majonēzes un pārkaisa ar sieru.

6․ Cep 180 °С aptuveni 25-35 minūtes.

Labu apetīti!

NODERĒS ARĪ KOTLEŠU PAVĀRGRĀMATA!

Virtuvē

Rudens ir īstais laiks, lai virtuvē radītu brīnumus no sezonas augļiem un dārzeņiem. Āboli, ķirbis un bumbieri ir labi pazīstami ikvienam, taču tie slēpj daudz vairāk iespēju nekā ierastie ievārījumi vai kompoti. Mazliet drosmes, un tradicionālā ievārījuma burka pārvēršas par kulināru piedzīvojumu – saldā un pikantā saspēle rada garšas, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus. Ar receptēm dalās “Martha Stewart”.