Divas receptes mājās gatavotu čebureku mīklai

© Pixabay.com

Izmēģini pagatavot mājās iecienītu “ielas ēdienu” – čeburekus. Mīklu iespējams pagatavot divos veidos.

Mīkla ar verdošu ūdeni

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 1 tējkarote sāls
  • 50 ml augu eļļas
  • 150 ml verdoša ūdens

Pagatavošana

Pievieno miltiem sāli un eļļu, viegli samaisa. Pa daļām lej klāt verdošu ūdeni, pastāvīgi maisot.

Pēc tam iejauc viendabīgu mīklu ar rokām.

Pārsedz ar plēvi vai kādu šķīvi un atstāj istabas temperatūrā uz 30 minūtēm.

Mīkla ar istabas temperatūras ūdeni

Sastāvdaļas

  • 400-450 g miltu
  • 1 tējkarote sāls
  • ½ tējkarote cukura
  • 50 ml augu eļļas
  • 200 ml istabas temperatūras ūdens

Pagatavošana

Apvieno miltus, sāli un cukuru.

Pielej eļļu un ūdeni un iejauc viendabīgu mīklu.

Pārsedz ar plēvi, bļodiņu vai ietin maisiņā un atstāj istabas temperatūrā uz 30 minūtēm.

IZMĒĢINI ARĪ ŠO ČEBUREKU RECEPTES!

Virtuvē

Vai arī jūs lielveikala plauktos noskatāties uz košajām, dzeltenajām kukurūzas vālītēm, tomēr neieliekat tās savā groziņā, jo baidāties, ka nepratīsiet tās pareizi pagatavot? Par to, kā pavisam vienkārši uzvārīt mutē kūstošu kukurūzu, dalās “The Takeout” - jums vajadzēs tikai divas sastāvdaļas.

Svarīgākais