Divas receptes mājās gatavotu čebureku mīklai

© Pixabay.com

Izmēģini pagatavot mājās iecienītu “ielas ēdienu” – čeburekus. Mīklu iespējams pagatavot divos veidos.

Mīkla ar verdošu ūdeni

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 1 tējkarote sāls
  • 50 ml augu eļļas
  • 150 ml verdoša ūdens

Pagatavošana

Pievieno miltiem sāli un eļļu, viegli samaisa. Pa daļām lej klāt verdošu ūdeni, pastāvīgi maisot.

Pēc tam iejauc viendabīgu mīklu ar rokām.

Pārsedz ar plēvi vai kādu šķīvi un atstāj istabas temperatūrā uz 30 minūtēm.

Mīkla ar istabas temperatūras ūdeni

Sastāvdaļas

  • 400-450 g miltu
  • 1 tējkarote sāls
  • ½ tējkarote cukura
  • 50 ml augu eļļas
  • 200 ml istabas temperatūras ūdens

Pagatavošana

Apvieno miltus, sāli un cukuru.

Pielej eļļu un ūdeni un iejauc viendabīgu mīklu.

Pārsedz ar plēvi, bļodiņu vai ietin maisiņā un atstāj istabas temperatūrā uz 30 minūtēm.

IZMĒĢINI ARĪ ŠO ČEBUREKU RECEPTES!

Virtuvē

Kad Jāņi ir aiz muguras, bet ledusskapī vēl smaida liels ritulis Jāņu siera, rodas jautājums - ko ar to iesākt? Tradicionālais siers ar ķimenēm ir garšīgs arī pēc svētkiem, bet tas ātri var apnikt. Par laimi, šim sieram piemīt neticami plašas iespējas – to var izmantot gan brokastīs, gan vakariņās, gan pat desertos (jā, nopietni!). Turklāt tas palīdz samazināt pārtikas izšķērdēšanu, vienlaikus ļaujot izbaudīt vēl vienu šķipsniņu svētku noskaņas, kopā ar “AllRecipes.com”.

Svarīgākais