Cūkgaļas cepetis ar ķiploku

© Pixabay.com

Gaļa izdodas zeltaini brūna ārpusē, sulīga iekšpusē, ar pikantu ķiploku un sinepju aromātu.

Sastāvdaļas

7 daiviņas ķiploka

1½ ēdamkarotes olīveļļas

1 ēdamkarote galda sinepju

⅔ ēdamkarotes sausas adžikas

1 ēdamkarote sāls

⅓ ēdamkarotes maltu melno piparu

1 700-1 900 g cūkgaļas

1 ēdamkarote sviesta

Pagatavošana

1․ Ķiplokus izspiež caur presi. Sajauc ar karoti olīveļļas, sinepēm, adžiku, sāli un pipariem.

2․ Cūkgaļu nomazgā zem tekoša ūdens, nosusina ar papīra dvieļiem.

3․ Ieziež gaļu ar marinādi no visām pusēm.

Liek bļodā, pārsedz ar pārtikas plēvi un atstāj ledusskapī uz 10-12 stundām.

4․ Uz pannas sakarsē sviestu un atlikušo augu eļļu. Apcep gaļu no visām pusēm, līdz izveidojas viegla, zeltaina garoziņa.

5․ Pārliek formā un pārsedz ar foliju. Cep aptuveni pusotru stundu 180 grādu temperatūrā.

6․ Noņem foliju un pārlej gaļu ar izdalījušos sulu. Palielina temperatūru līdz 220 °С un cep vēl aptuveni 15 minūtes.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS CEPEŠU RECEPTES!

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais