Šādu medus nugu ar bagātīgu mandeļu daudzumu tradicionāli gatavo Spānijā un Itālijā Ziemassvētku sezonā.
1․ Mandeles pārlej ar verdošu ūdeni, tad iemērc aukstā ūdenī, notīra un nosusina.
2․ Liek uz pannas un ievieto aukstā cepeškrāsnī. Iestāda temperatūru uz 175 °С un atstāj uz 7-10 minūtēm. Tām jākļūst viegli zeltainām.
3․ Nelielā katliņā apvieno cukuru un medu.
Ļauj uzvārīties, periodiski apmaisot, un vāra 4-5 minūtes.
4․ Pa to laiku ar mikseri sakuļ baltumu stingrās, baltās putās. Turpinot kult, tievā strūkliņā pielej karsto sīrupu. Jāseko līdzi, lai tas neuzlītu uz putojamās slotiņas.
5․ Kad masa kļūs bieza un spīdīga, izslēdz mikseri un liek masu atpakaļ katliņā. Nugu vāra uz mazas uguns, pastāvīgi maisot, 3-5 minūtes.
Lai pārbaudītu nugas gatavību, ielaiž nelielu daudzumu masas aukstā ūdenī - tai jākļūst cietai.
6․ Noņem no uguns, sajauc ar mandelēm, liek silikona formiņās un atstāj uz 3-4 stundām līdz pilnīgai atdzišanai.
PAMĒĢINI PAGATAVOT ARĪ HALVU BEZ MILTIEM UN CUKURA!