RECEPTE: Vēsumā nostādināts karstvīns ar augļiem

© Pixabay.com

Lai pagatavotu karstvīnu pēc šīs receptes, to vispirms nostādina vēsumā kopā ar augļiem un garšvielām. Karsēts tas tiek tikai vēlāk, un ir vērts pagaidīt – dzēriens izdodas piesātināts, garšīgs, īsti piemērots svētkiem.

Sastāvdaļas

  • 1 apelsīns
  • Puse citrona
  • 1 ābols
  • 1-2 kanēļa standziņas
  • 1 anīsa zvaigznīte
  • 6-8 krustnagliņas
  • 5 kardamona graudiņi
  • Malts muskatrieksts pēc garšas
  • Malts vai svaigs ingvers pēc garšas
  • 3 pudeles sarkanvīna (750 ml katra)
  • 750 ml ābolu sulas
  • Var pievienot cukuru vai medu pēc garšas

Pagatavošana

1․ Apelsīnu un citronu sagriež aplīšos vai pusaplīšos, izņem kauliņus. Ābolu nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.

2․ Liek augļus katliņā, pievieno visas garšvielas. Pārlej ar vīnu un sulu.

Pēc vēlēšanās pievieno cukuru vai medu.

3․ Uzliek vāku un atstāj vēsā vietā uz vairākām stundām, bet vislabāk - uz veselu diennakti.

4․ Pēc tam karstvīnu uzkarsē, bet nekādā gadījumā neuzvāra. Karsto dzērienu var pasniegt kopā ar nostādinātajiem augļiem.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS KARSTVĪNA RECEPTES!

Virtuvē

Rudens ir īstais laiks, lai virtuvē radītu brīnumus no sezonas augļiem un dārzeņiem. Āboli, ķirbis un bumbieri ir labi pazīstami ikvienam, taču tie slēpj daudz vairāk iespēju nekā ierastie ievārījumi vai kompoti. Mazliet drosmes, un tradicionālā ievārījuma burka pārvēršas par kulināru piedzīvojumu – saldā un pikantā saspēle rada garšas, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus. Ar receptēm dalās “Martha Stewart”.

Svarīgākais