RECEPTE: Pikantās ķirbju un banānu pankūkas

© Pixabay.com

Gatavie augļi un pikantais kanēlis piešķir maigajam desertam apburošu aromātu. Var papildināt ar saldējumu un riekstiem vēl labākai garšai.

Sastāvdaļas

  • 300 g ķirbja (nomizota, notīrīta)
  • 1 banāns
  • 2 olas
  • 150 ml kefīra
  • 3-4 ēdamkarotes kefīra
  • Šķipsniņa sāls
  • 8-10 ēdamkarotes miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • Pustējkarote malta kanēļa
  • Pustējkarote vaniļas ekstrakta
  • 2-3 ēdamkarotes augu eļļas

Pagatavošana

1․ Ķirbi sarīvē uz smalkas rīves. Banānu saspaida ar dakšiņu. Olas sakuļ ar putojamo slotiņu ar kefīru, cukuru un sāli.

2․ Pievieno ķirbi un banānu olu maisījumam, rūpīgi izmaisa. Pakāpeniski pieber miltus, sakuļ viendabīgu mīklu.

3․ Pievieno cepamo pulveri, kanēli un vaniļas ekstraktu, samaisa.

4․ Pannā sakarsē sviestu.

Apcep plācenīšus uz vidējas uguns 2-3 minūtes no katras puses zeltaini brūnus.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠO PANKŪKU RECEPTI

Virtuvē

Grieķu mērce, ko tradicionāli gatavo no jogurta, gurķa, ķiploka un piparmētras, ir lieliska kopā ar svaigiem dārzeņiem, maizi, čipsiem, krekeriem un citām uzkodām. Šī “BBC Good Food” recepte tiek slavēta kā "svaiga un vienkārša", un receptes autors Bārnijs Desmazērijs saka, ka to ir "lieliski pasniegt kopā ar grauzdētu pitas maizi vai lēni sutinātu jēra gaļu".

Svarīgākais