RECEPTE: aromātiska cūkgaļa ar slepeno sastāvdaļu

© Pixabay.com

Pievieno gaļai nedaudz citrona sulas, smaržīga ķiploka un aso piparu, lai iegūtu īpašu garšas kombināciju.

Sastāvdaļas

  • 1 citrons
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 2 tējkarotes maltu, kaltētu ķiploku
  • 1 tējkarote sāls
  • Trešdaļa tējkarotes cūkgaļas garšvielu
  • Ceturtdaļtējkarote maltu Kajēnas piparu
  • 650-700 g cūkgaļas krūtiņas vai filejas bez kaula

Pagatavošana

1․ Izspiež no citrona 2 ēdamkarotes sulas un sajauc ar olīveļļu, ķiplokiem, sāli, garšvielu un pipariem.

2․ Gaļu sagriež 4 galabiņos, ierīvē ar iegūto maisījumu no visām pusēm.

3․ Uz pannas sakarsē eļļu uz vidējas uguns un 3-4 minūtes apcep gaļu no vienas puses.

4․ Apgriež gaļu uz otras puses un pārliek pannu līdz 200 °С sakarsētā cepeškrāsnī. Cep aptuveni 15 minūtes.

Ja nav cepšanai cepeškrāsnī piemērotas pannas, var izmantot cepšanas formu.

5․ Gatavo gaļu izņem no cepeškrāsns un atstāj uz 5 minūtēm pirms pasniegšanas.

Labu apetīti!

LASI ARĪ: KAS JĀDARA, LAI PRODUKTI ILGĀK SAGLABĀTOS SVAIGI!

Virtuvē

Rudens ir īstais laiks, lai virtuvē radītu brīnumus no sezonas augļiem un dārzeņiem. Āboli, ķirbis un bumbieri ir labi pazīstami ikvienam, taču tie slēpj daudz vairāk iespēju nekā ierastie ievārījumi vai kompoti. Mazliet drosmes, un tradicionālā ievārījuma burka pārvēršas par kulināru piedzīvojumu – saldā un pikantā saspēle rada garšas, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus. Ar receptēm dalās “Martha Stewart”.

Svarīgākais