RECEPTE: Sātīgs borščs, gatavots cepeškrāsnī

© Pixabay.com

Zupa izdodas ļoti sātīga, ar piesātinātu garšu, jo to gatavo cepeškrāsnī gluži kā krāsnī. Pagatavot to ir viegli – galvenais, apbruņpties ar pacietību, sagaidot rezultātu.

Sastāvdaļas

  • 150-200 g sausu pupiņu
  • 600 g cūkgaļas ribiņu
  • 3-4 kartupeļi
  • 1 burkāns
  • 1-2 bietes
  • 1 paprika
  • 1 sīpols
  • 250 g skābētu kāpostu
  • 1-2 ēdamkarotes tomātu pastas vai sulas
  • Nedaudz diļļu
  • 1 lauru lapa
  • Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • 2-2½ l ūdens
  • Krējums pēc garšas

Pagatavošana

1․ Pupiņas iemērc uz 10—12 stundām. Nolej visu šķidrumu.

2․ Ribiņas sagriež daļās. Kartupeļus sagriež nelielos gabaliņos, burkānus, bietes un papriku - saldmiņps, sīpolus - sīkos kubiņos.

3․ Saliek visu gatavošanai cepeškrāsnī piemērotā, piemēram, čuguna, traukā kopā ar kāpostiem, tomātu pastu, diļļu zariņiem, lauru lapu, sāli un pipariem. Pārlej ar ūdeni un uzliek vāku vai foliju.

4․ Liek līdz 200 °С sakarsētā cepeškrāsnī uz 2 stundām. Samazina temperatūru līdz 160 un sutina vēl 30-60 minūtes.



5․ Pirms pasniegšanas ieliek katrā šķīvī karoti skābā krējuma.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ĀTRO BORŠČU AR MALTO GAĻU!

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais