8 ēdienu gatavošanas ieradumi, kurus uztura speciālisti iesaka pārtraukt

© pexels.com

8.lapa

pexels.com

8. Tikai olas baltumu izmantošana

Ja uzturā izmanto tikai olu baltumu, tiek izlaistas daudzas vērtīgas uzturvielas, norāda Sīsere. "Es gribētu, lai cilvēki vairāk ēstu arī olas dzeltenumu. Ļoti daudzi cilvēki ēd tikai olu baltumus, lai uzņemtu mazāk kaloriju, taču tieši dzeltenumā ir vērtīgās uzturvielas," uzsver Sīsere. Lai gan olu baltumi ir lielisks proteīna avots, tie neesot daudz veselīgāki par dzeltenumu. Turklāt olas dzeltenums palīdzēs ilgāk saglabāt sāta sajūtu.

Avots

Virtuvē

Tiem, kas brūnās olas krāso sīpolu mizās, nav jāuztraucas - uz Lieldienu olām nebūs redzams marķējuma zīmogs. Bet, ja olas ir baltas un plānojat tās krāsot gaišās krāsās, marķējums var sabojāt to izskatu. Kā no tā atbrīvoties, stāsta “limon.postimees.ee”.