8 ēdienu gatavošanas ieradumi, kurus uztura speciālisti iesaka pārtraukt

© pexels.com

8.lapa

pexels.com

8. Tikai olas baltumu izmantošana

Ja uzturā izmanto tikai olu baltumu, tiek izlaistas daudzas vērtīgas uzturvielas, norāda Sīsere. "Es gribētu, lai cilvēki vairāk ēstu arī olas dzeltenumu. Ļoti daudzi cilvēki ēd tikai olu baltumus, lai uzņemtu mazāk kaloriju, taču tieši dzeltenumā ir vērtīgās uzturvielas," uzsver Sīsere. Lai gan olu baltumi ir lielisks proteīna avots, tie neesot daudz veselīgāki par dzeltenumu. Turklāt olas dzeltenums palīdzēs ilgāk saglabāt sāta sajūtu.

Avots

Virtuvē

Kad mājās aizķērušies pārgatavojušies banāni un nav vēlēšanās cept kaut ko sarežģītu, šis deserts ir ideāls glābiņš. Vajadzīgas tikai četras dabīgas sastāvdaļas, nav jālieto cepeškrāsns, un rezultāts – maigs, salds, veselīgāks nekā klasisks kēkss. Ar recepti dalās “All recepes”.

Svarīgākais