Garda un veselīga brokastu recepte: franču grauzdiņu nūjiņas

© Publicitātes foto

Franču grauzdiņi ir klasisks, taču nedaudz piemirsts brokastu ēdiens, kam ir izcila garša un laba uzturvērtība. Lai iepriecinātu mazos ēdājus, grauzdiņus var sagriezt nūjiņu formā. Rotāti ar svaigām ogām un garšīgu mērcīti, grauzdiņi kārajās mutēs pazudīs dažu minūšu laikā!

Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā viegli pagatavojamu un garšīgu brokastu ēdienu recepti, kas ļoti patiks bērniem un nodrošinās labu dienas sākumu arī pieaugušajiem!

Gatavošanas laiks 10 min.

Sastāvdaļas (4 porcijām):

  • 2 sakultas olas, sakultas
  • 8 maizes šķēles gaišās maizes (derēs jebkura tipa baltmaize, bet vislabāk izmantot pilngraudu kviešu vai kliju maizi, vai maizi ar sēklām)
  • 1 glāze piena
  • 1 tējk. cukura
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • 1/4 tējk. muskatrieksta
  • nedaudz rapšu eļļas cepšanai

Mērcei:

  • 150 g rikottas siera
  • 1 ēdamk. vijīga medus vai kļavu sīrupa
  • svaigas ogas pasniegšanai

Pagatavošana:

Lielā traukā sajauciet olas, pienu, cukuru, sāli, kanēli un muskatriekstu.

Maizi sagrieziet nūjiņās.

Sakarsējiet pannu, iesmērējiet to ar eļļu.

Kamēr panna uzkarst, apmērcējiet maizi olu-piena maisījumā no abām pusēm (neatstājiet maizi šķidrumā, tā var ātri izjukt) un cepiet ~ 1 min no katrās puses, līdz maize ir zeltaina.

Mērcei sajauciet rikottas sieru ar medu vai sīrupu.

Baudiet siltus ar mērci un svaigām ogām.

Virtuvē

Vistas fileju medus un ķiploka mērcē būs neticami vienkārši un ātri pagatavot. Būs nepieciešamas vien 15 minūtes un astoņas sastāvdaļas!

Svarīgākais