Ogu un biezpiena kūka "Vasaras ogu sapnis"

© pexels.com

Šī kūka brīnišķīgi papildinās ne tikai svētku galdu vasarā, bet būs arī lielisks biedrs nesteidzīgai tējas tases baudīšanai uz lieveņa kādā no vasaras vakariem.

Sastāvdaļas:

  • krūze svaigu jāņogu (jāņogu vietā var izmantot arī ķiršus vai citas ogas);
  • krūze cukura;
  • 200 grami biezpiena;
  • 3 olas;
  • puskrūze eļļas (ar neitrālu garšu);
  • krūze piena;
  • 2 krūzes miltu;
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera;
  • sviests formas ieziešanai.

Process:

Vispirms ņem bļodu un tajā iesit trīs olas. Tad olām pievieno cukuru.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Tad ņem mikseri un sakul olas ar cukuru krēmīgā masā.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Masai pievieno eļļu un pienu. Visu sakul ar mikseri.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Tad atsevišķā bļodā ieber miltus un cepamo pulveri. Visu samaisi.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Pievieno miltus un cepamo pulveri olas masai. Pievieno nelielos daudzumos, pēc katras pievienošanas kārtīgi izmaisot.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Tad ņem cepamo formu un iezied to ar sviestu. Šādam sastāvdaļu daudzumam derēs forma ar 22 centimetru diametru. Ielej formā masu.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Kad masa ielieta cepamajā formā, tai pa virsu izkārto biezpienu.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Visbeidzot pa virsu biezpienam izliec ogas.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Visu liec krāsnī cepties 180 grādos aptuveni 40 - 45 minūtes.

Tad izņem no cepeškrāsns un ļauj nedaudz atdzist.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Dekorē ar svaigām ogām un pūdercukuru.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Avots

Virtuvē

Vistas fileju medus un ķiploka mērcē būs neticami vienkārši un ātri pagatavot. Būs nepieciešamas vien 15 minūtes un astoņas sastāvdaļas!

Svarīgākais