Lienes Zemītes recepte īpašai ķiršu-biezpiena kūkai ar šokolādes cepumu pamatni

© Publicitātes foto

Ik gadu 4. maijā, svinot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, klājam baltus galdautus, pulcējamies uz kopīgām brokastīm, pusdienām vai vakariņām un godinām savu mīļo Latviju. Lai arī šogad svētkus svinam šaurā ģimenes lokā katrs savās mājās, Rimi Gardēži aicina tos padarīt neaizmirstami skaistus un gardus, klājot baltu galdautu un gatavojot cienastu no Latvijas produktiem.

Sastāvdaļas (12 personām, 60 minūtes):

  • 350 g šokolādes cepumu Selga
  • 100 sviesta
  • 500 g biezpiena
  • 100 g saldā krējuma
  • 75 g pūdercukura
  • Miziņa no ¼ citrona
  • 20 g vaniļas cukura
  • 350 g saldētu ķiršu (vai citu ogu)
  • 100 g svaigā siera Rasa
  • 100 g cukura
  • 10 g želatīna
  • 50 g ūdens mērcēšanai
  • Ogas dekorēšanai

Pagatavošana:

Aplej želatīnu ar aukstu ūdeni.

230 g Selgas cepumu samal miltos un sajauc ar mīkstu sviestu, izlīdzini vienmērīgā kārtā kūkas formā, liec ledusskapī vai saldētavā, kamēr pamatne sacietē. Samal biezpienu, pūdercukuru, saldo krējumu, citrona miziņu un vaniļas cukuru viendabīgā masā, kārto uz cepumu pamatnes un izlīdzini. Pāri liec atlikušos cepumus un ievieto ledusskapī.

Ūdens peldē izkausē iepriekš izmērcētu želatīnu. Sablendē ķiršus. Saputo saldo krējumu, cukuru un svaigo sieru līdz viendabīgai, stingrai konsistencei. Želatīnam piejauc nedaudz sablendēto ķiršu, samaisi. Tad savieno visas trīs masas un sajauc līdz viendabīgai konsistencei. Lej uz cepumu un biezpiena kārtas. Liec ledusskapī, kamēr krēms sastingst. Dekorē ar svaigām ogām.

Publicitātes foto

Svarīgākais