Daudzi aktīvi veido pārtikas krājumus, tādēļ Santa Maria pārstāve Inga Auziņa vērš uzmanību, ka vajadzētu pārliecināties, lai produkti tiktu atbilstoši uzglabāti un izlietoti to derīguma termiņa laikā.
1. Plauktiem jābūt tīriem
Parūpējieties, lai pārtikas glabāšanai paredzētie plaukti, ledusskapis, trauki būtu tīri. Plauktus būt vēlams tīrīt reizi mēnesī, izmantojot mitro uzkopšanu un mazgāšanas līdzekļus, kas nav kaitīgi produktiem, veselībai. Pārtiku ievietojiet tikai sausos plauktos.
2. Grupējiet pēc derīguma termiņa
Ja esat iegādājušies vairāk produktu, nekā tuvākajā laikā spēsiet apēst, vērts veikt to revīziju. Apskatieties, kāds ir katra produkta lietošanas derīguma termiņš, un produktus ar īsāku termiņu nolieciet priekšplānā. Šāda sagrupēšana dos lielāku iespēju, ka produktus ar īsāku derīguma termiņu izlietosiet savlaicīgi.
3. Iesāktos produktus pārvieto slēgtos traukos
Vislabāk, ja ilgāk glabājamie produkti atrodas oriģinālajā iepakojumā. Ja tomēr sākat kādu no tiem lietot un uzreiz visu neizmantojat gatavošanai, piemēram, nūdeles pārvietojiet slēgtos traukos, glabājiet tumšā vietā! Tādi blakusapstākļi kā skābeklis, mitrums, saules stari paātrina produktu bojāšanos. Turklāt slēgti trauki izslēdz iespēju produktiem piekļūt, piemēram, lidojošiem vai rāpojošiem insektiem, pārtikas produktu kaitēkļiem vai pat grauzējiem. Bieži vien ledusskapi lieki noslogojam arī ar produktiem, kam nav nepieciešams tur atrasties. Piemēram, kokosriekstu pienu vienmēr vajadzētu turēt istabas temperatūrā, nevis ledusskapī, lai tā tekstūra saglabātos vienmērīga.
4. Garšvielām piemērotākās stikla burciņas ar vāciņu
Garšvielas labāk glabāt vēsā, tumšā vietā - slēgtā veidā. Vislabāk tās uzglabāt to oriģinālajās stikla burciņās ar slēgtu vāciņu, lai netiktu zaudēts aromāts, garša un citas vērtīgas īpašības. Vieglāk, ja iespējams viegli un ātri orientēties garšvielu krājumā, attiecīgi grupējot salātu, vistas, cūkas, liellopa gaļas vai dārzeņu ēdieniem paredzētās. Garšvielu optimālais glabāšanas periods ir divi gadi, bet vēlāk tās zaudē savu aromātu un ēdienam vairs nesniedz paredzēto garšu un aromātu.
5. Svarīgi saglabāt kafijas aromātu
Kafijas garšu papildina aromāti, kas radīti, rūpīgi veidojot kafijas pupiņu maisījumus un grauzdējot kafiju. Ja kafijas pupiņas vai malto kafiju glabā nepareizi, tās garša un aromāts zūd ļoti ātri. Tāpēc ļoti svarīgi kafiju glabāt pareizi - vienmēr uzglabājiet kafiju oriģinālajā iepakojumā, turiet kafijas iepakojumu cieši noslēgtu, neglabājiet mitrumā, sargājiet to no siltuma avotiem un tiešas saulesgaismas!