Pamēģini! Mājās gatavoti falafeli

© Ekrānuzņēmums no YouTube/Rimi Gardēži

Izmēģini mājas falafelus, kas būs ne tikai garda, bet arī salīdzinoši veselīga maltīte.

Sastāvdaļas

Falafelam

  • 500 grami turku zirņi (bez šķidruma);
  • 1 sauja svaiga koriandra un pētersīļu;
  • 1 ēdamkarote asā mērce;
  • 1 tējkarote kardamona;
  • 1 tējkarote kumīna;
  • 1 tējkarote paprikas pulvera;
  • 0,5 grami citrona sulas un miziņas;
  • 3 ēdamkarotes miltu;
  • sāls un pipari pēc garšas;
  • 1 daiviņa ķiploka;
  • 1 ēdamkarote olīveļļas.

Mērcei

  • 200 grami grieķu jogurta;
  • 1 sauja piparmētru lapas, svaigas;
  • 1 gurķis;
  • sāls pēc garšas;
  • 1 ēdamkarote asās paprikas pulvera;
  • 0,5 grami citrona sulas;
  • 1 ēdamkarote olīveļļas.

Pasniegšanai

  • 4 gabali Pita maizes;
  • grillēta vai svaiga paprika;
  • tomāti

Pagatavošana:

Uzsilda krāsni līdz 180 grādos. Gatavo mērci. Jogurtam pievieno sagrieztas piparmētru lapas, smalki sagrieztu gurķi, sāli, paprikas pulveri un iespiež citrona pusītes sulu. Pievieno 1 ēdamk. olīveļļas un kārtīgi samaisa. Liek ledusskapī.

Blenderī saber visas falafela sastāvdaļas un blenderē, līdz ir izveidojusies viendabīga masa. No masas veido mazas kotletītes. Tās apcep uz pannas 2 minūtes no katras puses. Tad saliek uz cepamās pannas (uz cepampapīra) un liek krāsnī cepties vēl 10 minūtes 180 grādos.

No pitas maizītes izveido kabatiņu. Tajā saliek dārzeņus pēc izvēles, falafelu un mērcīti.AVOTS

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais