RECEPTE. Tītara rulete ar kūpinātiem kartupeļiem un balto redīsu salātiem pavasara sveikšanai

© Publicitātes foto

Sveic pavasari ar šo neparasto recepti, kas noteikti papildinās recepšu krājumus un ļaus izbaudīt jaunas garšas.

Sastāvdaļas 4 porcijām:

  • 300 g tītara filejas
  • 200 g cūkgaļas bekona
  • 100 g mīkstu žāvēto plūmju

SALĀTIEM

  • 200 g balto redīsu
  • 1 tējkarote sinepju sēklu
  • 1 tējkarote sinepju ar sēklām
  • šķipsniņa paprikas pulvera
  • 2 ēdamkarotes majonēzes

KŪPINĀTAJIEM KARTUPEĻIEM

  • 0,5 kg Amadine kartupeļu
  • kadiķa zars
  • kūpināts sāls
  • kūpināšanas skaidas

Kartupeļus novāra, līdz tie ir gatavi. Sausā katlā ieliek kūpināšanas skaidas, kadiķus un vienu vai divas karstas ogles, lai skaidas sāktu gruzdēt.

Pa virsu liek sautējamo sietiņu ar kartupeļiem, kas pārgriezti uz pusēm.

Tītara fileju pārgriež gareniski uz pusēm, pa vidu liek sakapātas plūmes, pārber sāli un piparus un tin iekšā bekonā. Cep krāsnī 180 °C temperatūrā 30-40 minūtes.

Baltos redīsus sagriež garās strēmelēs un sajauc ar visām nepieciešamajām sastāvdaļām.

Ruleti pasniedzot griež 3-5 cm platos gabalos, servē kartupeļus, uzberot tiem kūpināto sāli, un kārto salātus uz šķīvja. Lieliski saderēs ar Mežpils gaišo alu.

Publicitātes foto

Receptes autors: pavārs Renārs Purmalis

Virtuvē

Populārā Londonas restorāna “Fallow” galvenais šefpavārs Džeks Krofts dalījās ar vienkāršu, taču ļoti gardu recepti divu sastāvdaļu mērcei, kas uzlabos jebkuru ēdienu. Izdevumam “Express” viņš skaidroja, cik viegli ir izveidot "ideālu zīdainu sviesta mērci", izmantojot tikai ūdeni un sviestu.

Svarīgākais