RECEPTE. Neparastā liellopu mēles un braviku zupa

© Publicitātes foto

Izmēģini šo neparasto bet gardo zupas recepti, lai pārsteigtu savas garšas kārpiņas. Šādu zupu noteikti novērtēs ne tikai mājinieki, bet arī, piemēram, sanākušie viesi.

Sastāvdaļas 4 zupas porcijām:

  • 1 l liellopu kaulu buljona
  • 500 g liellopu mēles
  • 30 g kaltētu baraviku
  • 100 g brūno šampinjonu
  • 20 g lociņu
  • 1 liels sarkanais sīpols
  • 100 g burkānu
  • 20 g sojas mērces
  • lauru lapa, pāris timiāna un rozmarīna zariņi

Zupas pagatavošana:

Liellopu mēli aplej katlā ar ūdeni un liek vārīties, liek klāt lauru lapu, timiāna un rozmarīna zariņu. Vāra aptuveni 1,5-2 stundas, ik pa laikam papildinot katlu ar ūdeni, ja tas izvārījies.

Kad mēle gatava, to izņem no ūdens, sagriež un liek liellopu buljonā. Katlā pielej arī ūdeni, kurā mēle vārījusies ar garšaugiem, ūdeni nokāšot caur sietu.

Liek katlu ar buljonu un mēli vārīties, klāt liek apceptus šampinjonus, sīpolus, burkānus.

Ja baravikas ir kaltētas, tad, protams, tās pievieno uzreiz zupai. Ja baravikas ir saldētas, tas tās atlaidina, nosusina un cep uz lielas uguns.

Klāt zupai liek sojas mērci, zaļumus pēc vēlēšanās un sāli pēc garšas. Klāt, protams, liekam svaigi ceptu skābmaizi un baudām kopā ar glāzi Mežpils Tradicionālā alus!

Publicitātes foto

Zupas receptes autors: pavārs Renārs Purmalis

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais