Valentīna dienas romantiskajam vakaram: kokosriekstu un aveņu kaislīgais maigums

© Viktorija Kožemakina

Šajā dzērienā spēcīgās alkohola notis apvienotas ar maigu garšas valdzinājumu tik harmoniski, ka tas var kļūt arī par pikantu desertu mīlētāju dienas vakariņām.

Prosecco kokteilis ar avenēm, līčijām un timiāna noti.

Sastāvdaļas

150 ml atdzesēta ruma liķiera Malibu (vai cita)

100 ml atdzesēta degvīna

400 g kokosriekstu piena

125 g svaigu vai saldētu aveņu

100 ml ūdens

4 ēdamk. cukura

Maršmelovi, piparmētru lapas, avenes vai cits rotājums pasniegšanai

Pagatavošana


Pagatavo sīrupu - katliņā liec avenes, ūdeni un cukuru. Uzvāri un vāri aptuveni 2-3 min, līdz sīrups nedaudz sabiezē. Pilnībā atdzesē.


Sīrupu kopā ar visām pārējām sastāvdaļām rūpīgi sablenderē viendabīgā, uzputotā masā.


Rotā ar avenēm, piparmētrām, maršmeloviem vai citiem iecienītākajiem saldumiem un baudi lieliskā kompānijā.

Viktorija Kožemakina

Receptes autore: Jevgēnija Jansone.

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais