Šis būs ne tikai gards, bet arī vizuāli ļoti baudāms deserts ar ko iepriecināt mīļos.
mīklai (40 gb. cake pops bumbiņām):
šokolādes glazūrai:
Kēksa pagatavošanai lielā bļodā ieber sauso maisījumu, kurā iemaisa eļļu un ūdeni. Sastāvdaļas samaisa, līdz mīkla ir viendabīgā konsistencē un atstāj uz 10 minūtēm.
Mīklu ielej ietaukotā veidnē un, atkarībā no veidnes izmēra, gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 25 - 40 min līdz, iedurot kociņu, nav redzama neizcepta mīkla.
Ļauj kēksam atdzist līdz istabas temperatūrai, tad to ar pirkstiem sīki sadrupina, pievieno krēmsieru, pūdercukuru un visu samaisa līdz iegūta cepumu mīklai līdzīga konsistence.
No maisījuma veido nelielas bumbiņas, tās kārto uz šķīvja un liek ledusskapī vismaz uz stundu.
Karsta ūdens peldē izkausē šokolādi, katru kociņu iemērc šokolādē 3mm dziļi un tad iedur kēksa bumbiņā. Bumbiņas liek atpakaļ ledusskapī uz 5 minūtēm.
Uz kociņiem nostiprinātās kēksa bumbiņas pa vienai iemērc šokolādes glazūrā, lieko šokolādi notecina un irbulīšus nostiprina vertikāli. Dekorē ar cukura pērlītēm.
Receptes autore: kulinārijas blogere Betija Kalēja.