Kā mājās pagatavot mandeļu pienu

© pixabay.com

Pēdējos gados īpaši aktuāls kļuvis jautājums par to, kā klasiskos piena produktus aizvietot ar augu valsts alternatīvām. Lai gan veikala plauktos atrodami neskaitāmi varianti, izrādās, ka, piemēram, mandeļu pienu ērti un viegli pagatavot arī mājas apstākļos.

MANDEĻU PIENA PAGATAVOŠANAIS NEPIECIEŠAMS:

  • krūze mandeļu
  • 3,5 glāzes filtrēta ūdens+ ūdens mandeļu mērcēšanai
  • škipsniņa kanēļa
  • 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • stikla trauks uzglabāšanai
  • marle/riekstu piena pagatavošanas maisiņš
  • blenderis

MANDEĻU PIENA PAGATAVOŠANA

Ekrānšāviņš no video/1.solis

1. Ieber mandeles stikla traukā un pārlej ar ūdeni. Tām pirms tālākas gatavošanas ūdenī jāmirkst 8 stundas. Ja vēlies, lai process ir ātrāks, tad mandeles aplej ar verdošu ūdeni un atstāj tās tajā aptuveni stundu.

Ekrānšāviņš no video/2.solis

2. Pēc noteiktā laika posma ūdens, kurā atrodas rieksti būs kļuvis nedaudz duļķains. To rūpīgi nolej nost un riekstus ieber blenderī.

Ekrānšāviņš no video/3.solis

3. Blenderī iebērtajiem riekstiem pievieno filtrēto ūdeni un rūpīgi tos samal. Sablenderētajai masai jābūt piena baltumā.

Ekrānšāviņš no video/4.solis

4. Sagatavoto riekstu un ūdens masu lej marlē, vai riekstu piena pagatavošanai speciāli paredzētajā maisiņā. Ar rokām no tā rūpīgi izspied izveidoto riekstu pienu.

Ekrānšāviņš no video/5.solis

5.Riekstu pienam pievieno kanēli, vaniļas esenci un rūpīgi samaisi.

Ekrānšāviņš no video/6.solis

6. Gatavo riekstu pienu lej sterilizētā stikla traukā un uzglabā ledusskapī.

Atceries! Pagatavotā riekstu piena derīguma termiņš ir trīs dienas! Lai labi garšo!

Avots: kā mājās pagatavot mandeļu pienu