Kā mājās pagatavot gardus ābolu čipsus

© pixabay.com

Tumšie gada mēneši ir īstais laiks, kad aizdomāties, cik svarīgs ir veselīgs uzturs un ko ikdienā izvēlamies likt uz šķīvja. Šoreiz piedāvājam veselīgu alternatīvu reizēm tik neveselīgajai uzkodai čipsiem. Izrādās, ļoti gardi tie izdodas arī gadījumos, kad pagatavoti no āboliem.

ĀBOLU ČIPSU PAGATAVOŠANAI NEPIECIEŠAMS:

  • āboli
  • garšvielas- kanēlis, ingvers
  • cepamais papīrs
  • cepamā plātne
  • nazis/rīve

PAGATAVOŠANA:

Ekrānšāviņš no video/1.solis

1. Vispirms ābolus rūpīgi nomazgā un noslauki

Ekrānšāviņš no video/ 2.solis

2. Ar naža palīdzību izņem ābola serdi. Pēc tam tos ar nazi, vai rīvi sagriez pāris milimetrus biezās šķēlēs.

Ekrānšāviņš no video/3.solis

3.Sagrieztās ābolu ripiņas kārto uz cepamās plātnes, kas noklāta ar speciāli cepšanai paredzēto papīru.

Ekrānšāviņš no video/4.solis

4. Ja vēlies paspilgtināt ābolu čipsu garšu, vienu to pusi pārber ar garšvielām- kanēli, ingveru.

Ekrānšāviņš no video/5.solis

5. Sagatavotās ābolu šķēlītes, kas izvietotas uz cepamās plātnes ievieto cepeškrāsnī. Svarīgi- pirms ievietošanas cepeškrāsnī, tai jābūt uzkarsētai. Ābolu cepšana notiek aptuveni 100 grādu temperatūrā.

Ekrānšāviņš no video/ 6.solis

6. Ābolus cep tik ilgi, līdz tie kļuvuši daudz plānāki, nedaudz brūngani. Ja vēlies, lai pēc cepšanas tie ir nevis mīksti, bet nedaudz kraukšķīgi, cep tos aptuveni stundu no katras puses.

Padoms! Jo plānākas būs sagrieztās ābolu šķēles, jo ātrāk ābolu čipsi būs gatavi. Lai labi garšo!