Izmēģini neparasto un veselīgo biešu latti dzestrajiem ziemas vakariem

© Ekrānuzņēmums no YouTube/Pixk Up Limes

Tumšajos vakaros gribas baudīt ko krāsainu un siltu, kas ne tikai iepriecinās garšas kārpiņas, bet arī palīdzēs organismam justies labāk. Tāpēc pārsteidz sevi un pagatavo neparasto biešu latti.

Sastāvdaļas (2 - 3 porcijām):

  • 1 svaiga biete;
  • 2 glāzes augu izcelsmes piena (piemēram, mandeļu, kokosriekstu, utt.);
  • 2 mīkstas dateles;
  • 1 tējkarte vaniļas ekstrakta;
  • 1 kanēļa standziņa;
  • 1 ēdamkarote kļavu lapu vai citas garšas sīrupa (pēc izvēles).

Pagatavošaka:

1. Vispirms nomizo un sagriez bietes. Tad tās novāra, kamēr tām var viegli izdurt cauri dakšu.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Pick Up Limes

2. Tad ņem talkā blenderi un vispirms tajā ielej 2 glāzes izvēlētā augu izcelsmes piena.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Pick Up Limes

3. Blenderī ievieto iepriekš sagatavotās bietes.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Pick Up Limes

4. Tad bietēm un pienam pievieno dateles.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Pick Up Limes

6. Visbeidzot, visam pievieno tējkaroti vaniļas ekstrakta un visu sablenderē viendabīgā šķidrumā.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Pick Up Limes

7. Sagatavoto šķidrumu caur sietiņu nolej katliņā un liec sildīties uz mazas uguns. Kad latte sāk nedaudz vārīties, pievieno tai kanēļa standziņu un trīs minūtes to apmaisi. Ja ir vēlēšanās pēc saldākas garšas, lattei var pievienot, piemēram, kļavu lapu sīrupu.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Pick Up Limes

Ekrānuzņēmums no YouTube/Pick Up Limes

8. Izņem kanēļa standziņu no lattes un salej to krūzēs.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Pick Up Limes

Avots