Kad aiz loga termometra stabiņš slīd arvien zemāk, tā vien gribas rokās satvert ko siltu. Šādiem ziemīgiem vakariem lieti noderēs paša gatavots kakao. Šis kakao ir ne tikai viegli un ātri radāms, bet arī palīdzēs noskaņoties svētkiem. Pacienā arī citus!
Krūzē ieber cukuru, kam pievieno kakao pulveri. Visu pārkaisi ar šķipsniņu sāls (svarīgi ir nepārcensties un patiesi pievienot tikai pāris sāls draudus). Tad visu turpat krūzē samaisi.
Nelielā katliņā ielej pienu un liec uz mazas uguns sildīties. Piena konsistence un kako krēmīgums būs atkarīgi no izvēlētā piena tauku satura. Pienu visu laiku apmaisi un neļauj tam sākt vārīties.
Kad piens ir pietiekami uzkarsis, ar to aplej samaisītās sastāvdaļas krūzē. Pievieno pienu nelieliem kausiem, ik pa brīdim visu samaisot, lai kakao un cukurs labāk izšķīstu.
Kad kakao gatavs, tam pēc izvēles vari pievienot putukrējumu vai, piemēram, mazos zefīriņus. Tāpat vari to pārkaisīt ar kanēli vai šokolādes skaidiņām.