Šis ir īstais laiks, lai radītu našķus Ziemassvētku sajūtas pastiprināšanai. Piedāvājam izmēģināt pašu gatavotu šokolādi, kuru iespējams noformēt speciāli gada nogales svētkiem. Turklāt šāda šokolāde būs arī lieliska dāvana.
1. Sasmalcini kakao sviestu ar rīvi.
2. Ielej lielākā katlā ūdeni. Tad ūdenī ievieto mazāku bļodu un liec vārīties.
3. Mazajā bļodā ieber sasmalcināto kakao sviestu un maisi to līdz tas ir izkusis viendabīgā masā. Tad tam pievieno kakao pulveri un pārējās sastāvdaļas. Visu turpini maisīt līdz izveidojusies šokolāde.
4. Kad šokolāde gatava, noņem to no uguns un lej izvēlētās formiņās, vai vienkārši atdzesē.
1. Šokolādes sniegavīri un brieži
2. Šokolāde ar pārsteigumiem
Kamēr šokolāde vēl nav sacietējusi, pievieno tai konfektes, mazos zefīriņus, cepumus, riekstus, vai ko nu sirds kāro un liec atdzesēties ledusskapī.
Kad šokolāde sacietējusi, sagriez to gabalos.
Avoti: