Mitrā laika dēļ baciļi ir īpaši aktīvi un mums jo īpaši jāuzmanās no dažādiem vīrusiem. Izmēģini šo neparasto ingvera un vistas zupu, kas būs īpašs lādiņš imunitātes stiprināšanai.
Buljonam:
Zupai:
1. Buljonam nomizo burkānus, sīpolus un ingvera saknes gabaliņu. Burkānus ieslīpi sagriež pabiezās sķēlēs, sīpolus, izņemot visnu, sadala četrās daļās. Veselajā sīpolā iesprauž krustnagliņas, bet pārējos sadalītos dārzeņus bez taukvielām apbrūnina uz pannas, uzmanot, lai tie neapdeg. Ingvera sakni sagriež šķēlītēs. Ķirbja gabaliņu nomizo, sagriež kubiņos.
2. Vistu nomazgā, sadala 4-5 daļās, liek katlā, pielej ūdeni, uzvāra, samazina liesmu, noputo, pieber sāli un piparu graudus. Uz lēnas uguns vāra vienu stundu vai nedaudz vairāk, tad vistu izņem no buljona un novieto, lai atdziest.
3. Buljonam pieliek veselo sīpolu, aprūninātās saknes un ingveru, un visu uz lēnas uguns turpina karsēt, līdz šķidruma daudzums samazinājies aptuveni uz pusi (vēl apmēram stundu), tad buljonu izkāš.
4. Atsevišķā katliņā ielej ūdeni, ievieto tvaicēšanas paliktni un iztvaicē ķirbja gabaliņus mīkstus. Vistas gaļu sagriež gabaliņos.
5. Čili piparus attīra no sēklām un sasmalcina. Sīpolus un ķiploku daivas nomizo, smalki sagriež un uz pannas sviestā apcep zeltainus, kā pēdējos pieviewno čili piparus un nedaudz izkarsē.
6. Izkāstajām buljonam katlā pievieno vistas gaļu, pannas saturu un tvaicētos ķirbjus, uzvāra, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli, maltus piparus un tūlīt pasniedz ar baltmaizes graudiņiem.
Recepte: izdevums "Mājas virtuve"