Mārtiņdienas recepte: pildīts vistas cepetis

© pixabay

Mārtiņdiena iezīmē rudens beigas un ziemas sākšanos. Šis ir laiks, kad jāpabeidz visi ražas darbi un jāgatavojas ziemai. Paražas vēsta, ka galdā šajā dienā liekams Mārtiņa gailis. Izmēģini šo pildītās vistas recepti savam Mārtiņdienas mielastam.

Nepieciešams:

  • 1 gailis vai vista,
  • 50 g sviesta,
  • 2 ēdamkarotes ar kaudzi rīvmaizes,
  • 1 ola,
  • 1 sauja svaigu pētersīļu lapu,
  • 1 tējkarote cukura,
  • 1 ēdamkarote saldā krējuma,
  • buljona kubiņš,
  • 250 ml ūdens,
  • sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

Šo cepeti gatavojot, svarīgi, lai āda vistai uz muguras nebūtu saplēsta. Sviestu izkausē, tam pievieno rīvmaizi, iesit olu, pieliek smalki sakapātas pētersīļu lapas un cukuru.Visu labi samaisa, maisījumu iepilda vistā. Vistu apkaisa ar sāli un cep cepeškrāsnī 220 grādu temperatūrā apmēram stundu (līdz gatavībai), ik pa laikam aplaistot ar karstu ūdeni, kurā izšķīdināts buljona kubiņš.

Attēlam ir ilustratīva nozīme/ pixabay

Recepte: epadomi.lv

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais