Mārtiņdienas recepte: pildīts vistas cepetis

© pixabay

Mārtiņdiena iezīmē rudens beigas un ziemas sākšanos. Šis ir laiks, kad jāpabeidz visi ražas darbi un jāgatavojas ziemai. Paražas vēsta, ka galdā šajā dienā liekams Mārtiņa gailis. Izmēģini šo pildītās vistas recepti savam Mārtiņdienas mielastam.

Nepieciešams:

  • 1 gailis vai vista,
  • 50 g sviesta,
  • 2 ēdamkarotes ar kaudzi rīvmaizes,
  • 1 ola,
  • 1 sauja svaigu pētersīļu lapu,
  • 1 tējkarote cukura,
  • 1 ēdamkarote saldā krējuma,
  • buljona kubiņš,
  • 250 ml ūdens,
  • sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

Šo cepeti gatavojot, svarīgi, lai āda vistai uz muguras nebūtu saplēsta. Sviestu izkausē, tam pievieno rīvmaizi, iesit olu, pieliek smalki sakapātas pētersīļu lapas un cukuru.Visu labi samaisa, maisījumu iepilda vistā. Vistu apkaisa ar sāli un cep cepeškrāsnī 220 grādu temperatūrā apmēram stundu (līdz gatavībai), ik pa laikam aplaistot ar karstu ūdeni, kurā izšķīdināts buljona kubiņš.

Attēlam ir ilustratīva nozīme/ pixabay

Recepte: epadomi.lv

Virtuvē

Ja meklējat ātri pagatavojamu, veselīgu un sildošu zupu, kas ne tikai būs ļoti garšīga, bet arī sniegs enerģiju un sasildīs, tad šī burkānu un ingvera zupa būs īstā! Burkāni ir lielisks A vitamīna avots, bet ingvers palīdz uzlabot gremošanu un dod siltumu. Šī zupa ir ideāla ātrai pusdienu vai vakariņu sagatavošanai - to var pagatavot tikai 20 minūtēs! Ar recepti dalās “exmple.com”.

Svarīgākais