Mārtiņdiena iezīmē rudens beigas un ziemas sākšanos. Šis ir laiks, kad jāpabeidz visi ražas darbi un jāgatavojas ziemai. Paražas vēsta, ka galdā šajā dienā liekams Mārtiņa gailis. Izmēģini šo pildītās vistas recepti savam Mārtiņdienas mielastam.
Šo cepeti gatavojot, svarīgi, lai āda vistai uz muguras nebūtu saplēsta. Sviestu izkausē, tam pievieno rīvmaizi, iesit olu, pieliek smalki sakapātas pētersīļu lapas un cukuru.Visu labi samaisa, maisījumu iepilda vistā. Vistu apkaisa ar sāli un cep cepeškrāsnī 220 grādu temperatūrā apmēram stundu (līdz gatavībai), ik pa laikam aplaistot ar karstu ūdeni, kurā izšķīdināts buljona kubiņš.
Recepte: epadomi.lv