Siltais alus dzēriens patriotiskās noskaņās novembra svētku vakariem

Attēlam ir ilustratīva nozīme © pixabay.com

Alu var dzert ne tikai tā ierastajā veidā. Lai gan silts alus nerada tās labākās asociācijas, izmēģini šo neparasto bet interesanto recepti siltajam alus dzērienam.

Vajadzēs:

  • 0,3 litrus gaišā alus
  • 40 gramus citrona sulas
  • 1 ēdamkaroti cukura
  • 1/4 tējkaroti ingvera
  • 1/4 tējkaroti kanēļa
  • 20 gramus brendija

Pagatavošana

100 gramus alus kopā ar citrona sulu, cukuru, ingveru un kanēli sakarsē kaliņā līdz cukurs pilnībā izkūst. Katliņu noņem no uguns.

Lielā bļodā enerģiski sakul brendiju ar olas dzeltenumu. Tiem pievieno uzkarsēto alu un visu kārtīgi saputo, lai visas sastvādaļas kārtīgi samaisītos. Tad dzērienu lej glāzē vai krūzē un pa virsu to pārlej ar atlikušo alu. Visu kārtīgi samaisi un dzēriens ir gatavs pasniegšanai.

Avots

Virtuvē

Tomāti ne tikai ir gardi, bet arī ir bagāti ar vitamīniem un antioksidantiem, taču vai zinājāt, ka ir vairāki mazāk zināmi veidi, kā pagatavot šo gardumu? Šajā rakstā iepazīstināsim ar dažiem neparastiem, bet ļoti baudāmiem veidiem, kā izmantot tomātus ikdienas ēdienos vai svētku galdā. Ar ieteikumiem dalās “Kitchn”.