Daži vienkārši triki, kas palīdzēs ērtāk tikt galā ar dažādiem pārtikas produktiem. Kā sagriezt pārāk mīkstu maizi? Kā sarīvēt sieru, lai tas nesaķeptu uz rīves? Mums ir atbildes.
Mēdza teikt, ka sieviete nevar iziet pie vīra, kamēr neprot sagriezt maizi taisnās šķēlēs. Taču mīkstas maizes griešana var sagādāt klapatas. Izrādās, ka ir kāds triks - maizi vienkārši jāapgriež otrādi un tā vairs griežot nedrups.
Uz ierastās tostermaizes formas maizes parasti ir grūti uzlikt apaļās desas šķēles tā, lai tās noklātu visu maizi. Sagriez divas desas šķēles uz pusēm un liec uz maizes ar taisnajām malām pret maizes garozu.
Siera rīvēšana var izvērsties par ķēpīgu procesu un tad vēl tā rīves mazgāšana... Taču ir kāds veikls triks, kā panākt, lai rīve pēc siera nav saķepusi ar to - palīdzēs cepšanas aerosols. Ja ar to apsmidzināsi rīvi, siers pie tā vairs neķeps.
Cilindra formas kārba parasti nav ērta čipšu satveršanai, jo rokas kārbā neietilpst, bet tos berot, čipsi birst kā no parpilnības raga. Izrādās, ka talkā jāņem papīra loksne, kuru gar malu ieslidina kārbā.
Šokolādes, kuras gabaliņi veidoti trīsstūru formā, sadalīšana prasa iemaņas. Izrādās, ka tā nebūt nav jālauž, bet gan jāpiespiež. Gabaliņš atdalīsies pats un šokolāde nesadrups.