Kad vasarā vairs nav vaļas saldējumam un gribas pamēģināt ko jaunu, iespējams ir paša spēkiem pagatavot interesantus un gardus saldētos desertus, ko novērtēs ne tikai bērni, bet arī pieaugušie.
Vajadzēs:
Banānu nomizo un tam vienā galā ieliek koka kociņu. Banānu uz pāris stundām ieliek saldētavā. Tad ņem zemesriekstu sviestu, ko nedaudz sasilda mikroviļņu krāsnī, lai tas būsu mīkstāks. Banānu iemērc zemesriekstu sviestā un tad izkausētā šokolādē. banānu atkla liek saldētavā. Rezultātā iegūsi gardu un diezgan veselīgu našķi.
Vajadzēs:
Sorbertu kārtām liek glāzē un izkausē. Ja ir vēlme, lai "konfektes" būtu krāsainas, var izmantot dažādu garšu sorbertu un tos atsevišķi taisīt kā norādīts. Izkausētajam sorbertam pievieno ēdamkaroti jogurta un samaisa. Maisījumu ielej plastmasas pudelē, kuras vāciņam izdur caurumus. Uz paplātes izklāj vaskpapīru un caur pudeles vāciņu uz tā pilina sorberta un jogurta pilienus. Paplāti liek saldētavā uz pāris stundām.
Vajadzēs:
Šokolādes krēmam burciņā pielej pienu un bruciņu sakrata. Tad šokolādes krēmu ar pienu ieliek saldētavā. Bļodiņā ieliek pārtikas plēvi un divas bumbiņas ar sasalušo šokolādes krēmu. Tad pievieno iecienītāko šokolādes konfekti un pa virsu uzliek vēl vienu saldētā krēma bumbiņu un to izsmērē. Visu ietin pārtikas plēvē un liek saldētavā.
Izkausētā šokolādē ieber pistācija un samaisa. Saldēto šokolādes bumbu iztin no pārtikas plēves un apviļā šokolādē. Bumbu atkal liek saldētavā. Rezultātā iegūsi smalku kārtaino "saldējuma" desertu.