Lillā ziedi nebeidz pārsteigt un no tiem iespējams pagatavot arī gardu saldējumu. Dienvidu zemēs, piemēram Horvātijā vai Itālijā, lavandu saldējums nav nekas svešs. Jāteic, ka saldējuma spilgti lillā krāsu gan panāk, izmantojot mellenes, taču lavandas ir saldējuma garšas "pamats".
Lavandas un cukuru ar mikseri vai blenderi sasmalcina un sijā, līdz veidojas smalks pulveris. Iegūto lavandu pulveri šķīdina pienā, līdz kristāli vairs nečirkst. Pulveri var nedaudz uzsildīt, taču to nedrīkst vārīt.
Kārtīgi saputo olas dzeltenumus un krējumu/jogurtu, lavandu pienu samaisa ar olu krējumu krēmveida masā. Ja vēlas, saspaida mellenes un masu iekrāso. Liek saldējuma gatavošanas mašīnā vai saldētavā, kur, bieži apmaisot, ļauj saldējumam sastingt.
Avots: Nina George "Lavandu istaba" (2015, p.277, 278)