Izmēģini paša gatavotu lavandas saldējumu

© F64

Lillā ziedi nebeidz pārsteigt un no tiem iespējams pagatavot arī gardu saldējumu. Dienvidu zemēs, piemēram Horvātijā vai Itālijā, lavandu saldējums nav nekas svešs. Jāteic, ka saldējuma spilgti lillā krāsu gan panāk, izmantojot mellenes, taču lavandas ir saldējuma garšas "pamats".

Sastāvdaļas:

  • 1-2 tējkarotes kaltētu lavandu vai 2-4 tējkarotes svaigu lavandu ziedu
  • 200 grami cukura
  • 8 ēdamkarotes svaiga piena
  • 8 olas dzeltenumi
  • 250 mililitri saldā krējuma vai jogurta
  • sauja melleņu krāsai pēc izvēles.

Pagatavošana:

Lavandas un cukuru ar mikseri vai blenderi sasmalcina un sijā, līdz veidojas smalks pulveris. Iegūto lavandu pulveri šķīdina pienā, līdz kristāli vairs nečirkst. Pulveri var nedaudz uzsildīt, taču to nedrīkst vārīt.

Kārtīgi saputo olas dzeltenumus un krējumu/jogurtu, lavandu pienu samaisa ar olu krējumu krēmveida masā. Ja vēlas, saspaida mellenes un masu iekrāso. Liek saldējuma gatavošanas mašīnā vai saldētavā, kur, bieži apmaisot, ļauj saldējumam sastingt.

Avots: Nina George "Lavandu istaba" (2015, p.277, 278)

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais