Vasaras karstumā nekas tā nespēj veldzēt, kā auksts un gards dzēriens. izrādās, ka tādu iespējams pagatavot tikai no divām vai trim sastāvdaļām. Turklāt tie lieliski iederēsies arī vasaras dārza svinībās. Galvenais, lai mājās ir ledus saldēšanas trauciņš.
Sagatavo savu iecienītāko kafiju ar cukuru. Kad tā ir atdzisusi, to salej ledus saldēšanas trauciņā.
Trauciņu liek uz pāris stundām saldētavā.
Sasaldētos kafijas ledus kubiņu ievieto krūzē un pārlej ar svaigu pienu.
Sagatavo savas iecienītākās augļu sulas
Sulas iepildi ledus saldēšanas trauciņā.
Tā kā sulām nepieciešams ilgāks laiks, lai tās sasaltu, ievieto tās saldētavā uz vairākām stundām. Kad tās izņemtas no saldētavas, ievieto tās traukā, bet uzmanīgi, jo sulas kūst ātrāk.
Sasaldētās sulas gabaliņus saber glāzē un pārlej ar aukstu, vēlams gāzētu laima vai citrona dzērienu.
Sagatavo sev tīkamus augļus. Augļus sagriez mazos gabaliņos.
Augļu gabaliņus ievieto ledus saldēšanas traukā un pārlej ar ūdeni. Tad visu uz pāris stundām ieliek saldētavā.
Līdzīgi var rīkoties arī ar ogām.
Augļu ledus kubiņus ievieto glāzē ar negāzētu ūdeni.
Rezultātā esam ieguvuši trīs vienkāršus, bet atvēsinošus un gardus vasaras dzērienus.