Vasara ir labākais laiks dažādu svaigu salātu pagatavošanai, kas ir veselīga un garda maltīte karstajās vasaras dienās.
Arugula salātus ar mango, avokado un sarkanajiem sīpoliem sagriež un pārlej ar apelsīnu etiķi. Šie salāti ir lieliski paši par sevi, var pievienot grilētas garneles vai vistu.
Šo salātu pagatavošanai izmanto grilu. Salātos liek grillētu cūkgaļu, grauzdētas bietes, kartupeļus, papriku. Pārlej ar kazas siera mērci, kuru pagatavo no 200 g kazas siera sajaucot ar 200g bezpiedevu jogurtu un paprikas pulveri.
Viegli pagatavojami salāti. Spināti, avenes, gorgonzola siers vai zilais siers, un medū grauzdēti valrieksti. Pārlej ar aveņu etiķi.
Ņemam vidēju ziedkāpostu daiviņās un pārlej ar mērci, kas pagatavota no ķiploka, pipariem, čilli, 1 laima sulas, ābolu etiķa, olīveļļas.
Šie ir gardi un veselīgi salāti. quinoa sajauc ar ķiršu tomātiem, gurķiem, sīpoliem, laima sulu, olīveļļu, koriandru, sāli, pipariem. Papildina laimas sulā marinētiem sīpoliem.
Avokado pilda ar salātiem, kas pagatavoti no tunča, zirņiem, kukurūzas, burkāniem, cieti vārītas olas, tomātiem pētersīļiem un pārlej ar salsa Rosada mērci.
Šie ir klasiskie kartupeļu salāti, kas Latīņamerikā un Spānijā ir daudzās variācijās. Salātus gatavo no kartupeļiem, burkāniem, zirņiem, āboliem, selerijas, sīpoliem un sajauc ar majonēzi.
Šie vienkāršie un atsvaidzinošie salāti ir ar salātu lapām, tomātiem, sīpoliem un avokado. Pārlej ar laima ciliantro mērci.
Salāti no kartupeļiem, garnelēm, burkāniem, sīpoliem, ķiplokiem. Sajauc ar majonēzi.
Saliek uz trauka sagrieztus tomātus ar dažādus sierus, oregano, timiānu, svaigu baziliku. Pasniedz ar olīveļļu, balzamiko etiķi un maizi.