Vasara nav iedomājama bez vakariem, kas pavadīti zaļumos vai piemājas pagalmā grilējot gaļu vai baudot citus atspirdzinājumus. Lai padarītu vasarīgās maltītes interesantākas, kāpēc gan nepamēģināt atrast kādu alternatīvu jau zināmajiem ēdieniem?
Grilēti dārzeņu un zivju iesmiņi
Vienā porcijā: OBV-25; T-8; OGĻH-8,45,4; Kcal - 202
Nepieciešamās sastāvdaļas (~2-3 porcijām) :
500 g mencas filejas (vai pēc izvēles kādas citas zivs filejas)
3 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas
3 cm ingvera gabals
1 čili pipars
1 buntīte svaigi sakapātas kinzas (var izmantot zaļumus pēc izvēles)
sāls, malti melnie pipari
1 sarkanā paprika
1 dzeltenā paprika
½ ziedkāposta
8 ķiršu tomātiņi
8 brūnie (meža, kastaņu) šampinjoni
1 ēdamkarote eļļas mērcei + 1 ēdamkarote cepšanai
Pagatavošanai: koka iesmiņi (tos 30 minūtes pirms gatavošanas iemērc aukstā ūdenī), blenderis
Pagatavošanas gaita:
Zivs filejas sagriež nelielos gabaliņos. Čili piparam izņem sēklas, zaļumus noskalo. Sablendē zaļumus, čili, ingveru, šķipsniņu sāls, eļļu un citrona sulu. Iegūto mērci pārlej pāri zivs gabaliņiem un samaisa. Marinē ~ 30 minūtes.
Papriku sagriež nelielos gabaliņos, ziedkāpostu sadala ziedkopās.
Uz iesma dur pamīšus dārzeņus un zivs gabaliņus. Pārziež ar olīveļļu un liek cepties. Cep uz grila ~ 7-10 minūtes.
Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem un piedevām pēc izvēles.
Zaļumu pesto
Nepieciešamās sastāvdaļas:
2-3 saujas nātres
baziliks - prāva buntīte
dilles - prāva buntīte
olīveļļa, sāls
ķiploka daiviņa
50 g sēkliņu maisījuma
Pasniedz ar rudzu maizi.
Pagatavošanai - blenderis
Pagatavošanas gaita:
Nātres noplaucē un blendera traukā sablendē. Pievieno lokus, ķiploka daiviņu, sēkliņas, šķipsniņu sāls, ēdamkaroti citrona sulu un nedaudz eļļas. Visu sablendē viendabīgā masā. Pasniedz kopā ar pastu, rīsiem, gaļas vai zivs ēdieniem, bet izcili pesto garšo, ziests uz rudzu maizes!