Šodien atzīmējam 4. maija jeb Baltā galdauta svētkus, kad galds tiks rotāts ar baltu galdautu un uz tā celti gardi, latviešu virtuves ēdieni. Lai viss būtu nevainojami, iesakām pavisam vienkāršu veidu, kā mazāk nekā minūtes laikā uzspodrināt, padarīt spožas stikla glāzes. Kā arī sniedzam padomus, kā ar etiķa un sodas palīdzību notīrīt galda piederumus.
1. Vispirms pagatavo slotiņu, ar kuru uzspodrināsi stikla glāzi. Koka "nūjiņai" galā piestiprini trauku mazgājamo lupatiņu, kura sagriezta strēmelēs.
2. Stikla glāzi kārtīgi izskalo.
3. Tad ar paštaisītas slotiņas palīdzību un trauku mazgājamo līdzekli to vieglām kustībām izmazgā gan no ārpuses, gan iekšpuses.
4. Glāzi kārtīgi izskalo.
Glāzes būs ideālā stāvoklī, uz tām nebūs ne miņas no skrāpējumiem!
Dakšiņu un nazi izvieto uz šķīvja.
Tad tiem virsū uzlej mazliet etiķa.
Ļauj tam iedarboties.
Pēcāk etiķi ar mīkstu drānu noslauka no galda piederumiem.
Lai notīrītu sudraba galda piederumus, vēl var ieliet etiķi stikla traukā, dakšiņas, nažus, karotes ievietot tur uz piecām minūtēm.
Pēc tam katru dakšiņu, nazi un karoti rūpīgi noslauka mikrošķiedras lupatiņā.
Cepamtraukā ieklāj foliju, izvieto galda piederumus un bagātīgi apber ar sodu.
Tad virsū lej karstu ūdeni.
Pēc pāris minūtēm galda piederumus ņem ārā no ūdens un noslauka.