Kā 30 sekunžu laikā uzspodrināt stikla glāzi

© Pixabay

Šodien atzīmējam 4. maija jeb Baltā galdauta svētkus, kad galds tiks rotāts ar baltu galdautu un uz tā celti gardi, latviešu virtuves ēdieni. Lai viss būtu nevainojami, iesakām pavisam vienkāršu veidu, kā mazāk nekā minūtes laikā uzspodrināt, padarīt spožas stikla glāzes. Kā arī sniedzam padomus, kā ar etiķa un sodas palīdzību notīrīt galda piederumus.

1. Vispirms pagatavo slotiņu, ar kuru uzspodrināsi stikla glāzi. Koka "nūjiņai" galā piestiprini trauku mazgājamo lupatiņu, kura sagriezta strēmelēs.

2. Stikla glāzi kārtīgi izskalo.

Kadrs no video

3. Tad ar paštaisītas slotiņas palīdzību un trauku mazgājamo līdzekli to vieglām kustībām izmazgā gan no ārpuses, gan iekšpuses.

Kadrs no video

4. Glāzi kārtīgi izskalo.

Glāzes būs ideālā stāvoklī, uz tām nebūs ne miņas no skrāpējumiem!

Kadrs no video

Etiķis - palīgs galda piederumu tīrīšanā

Dakšiņu un nazi izvieto uz šķīvja.

Kadrs no video

Tad tiem virsū uzlej mazliet etiķa.

Kadrs no video

Ļauj tam iedarboties.

Pēcāk etiķi ar mīkstu drānu noslauka no galda piederumiem.

Kadrs no video

Lai notīrītu sudraba galda piederumus, vēl var ieliet etiķi stikla traukā, dakšiņas, nažus, karotes ievietot tur uz piecām minūtēm.

Kadrs no video

Kadrs no video

Pēc tam katru dakšiņu, nazi un karoti rūpīgi noslauka mikrošķiedras lupatiņā.

Sodas maģija

Cepamtraukā ieklāj foliju, izvieto galda piederumus un bagātīgi apber ar sodu.

Tad virsū lej karstu ūdeni.

Pēc pāris minūtēm galda piederumus ņem ārā no ūdens un noslauka.

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais