Salāti, kad olas nekārojas ēst tāpat, bet gribas pievienot kādam ēdienam. Ideāli gan Lieldienu galdā, ja savārīts par daudz olu, vai gribas olas katrā ēdienā, gan ideāli pēc Lieldienām, ja olas palikušas pāri. Rimi Gardēži garšas kārpiņu palutināšanai piedāvā pagatavot gardos Lieldienu salātus.
Sastāvdaļas:
Vistas filejai:
Mērcei:
Salātiem:
Pagatavošana
Uzkarsē krāsni 200 grādu temperatūrā.
Pannā, kuru pēc tam var likt krāsnī, sakarsē eļļu un liec tajā vistas filejas ar ādu uz leju. Cep, līdz gaļa apbrūnē, tad apgriez otrādi un pacep vēl 3 minūtes.
Pievieno rozmarīnu, uzber papriku, piparus, sāli un citrona miziņas. Liec krāsnī cepties uz 18 minūtēm.
Mērcei bļodā samaisi sinepes, citrona sulu un ķiplokus. Maisot lēnām lej klāt eļļu - jo lēnāk liesi un aktīvāk maisīsi (piemēram, ar putojamo slotiņu), jo mērce būs krēmīgāka.
Pievieno sāli un piparus pēc garšas un iemaisi.
Sadrupini olu dzeltenumus (baltumus apēd tāpat vai, ja vēlies, arī pievieno salātiem).
Traukā izkārto salātlapas, redīsus, avokado, cukīni.
Uzlej mērci, uzber olu dzeltenumus.
Izņem no krāsns vistas filejas, ļauj pastāvēt 4 minūtes un tad sagriez šķēlēs.
Uzliec gaļu uz salātiem, pārkaisi visu ar citrona miziņām, baziliku un pasniedz uzreiz.