Ļaujies gastronomiskiem eksperimentiem un pagatavo maizīti ar saulespuķu dīgstiem!

© Publicitātes foto

Lieldienas ir laiks, kad svētku galds jāklāj bagātīgi, uz tā liekot dažādus ēdienus. Kas gan var būt labāks par maizīti, kas ir ar pašas rokām un mīlestību cepta? Ievies ēdienu klāstā pavasarīgas vēsmas un pagatavo brīnumgardu maizīti. Dzīvesstila blogere Kristīne Šeiko piedāvā maizi papildināt ar saulespuķu dīgstiem un sieru, piešķirot tai īpašu garšu un smaržu.

Sastāvdaļas:

  • 250 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • šķipsniņa sāls;
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas;
  • divas saujas ar saulespuķu dīgstiem;
  • 90 g nogatavināta cietā siera, sagriezts mazos gabaliņos;
  • 200 g grieķu jogurta;
  • 70 ml olīveļļas;
  • 2 vidējas olas;
  • 10 g siera, ko sarīvēt maizes "cepurei".

Gatavošana:

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli, piparus, saulespuķu dīgstus un cieto sieru.

Citā bļodiņā sakuļ olas, pievieno grieķu jogurtu un olīveļļu. Masai pievieno miltu maisījumu un samīca visu viendabīgā masā.

Ieliec formā cepamo papīru, ieklāj mīklu un liec cepties krāsnī 45 minūtes. Maize ir gatava, kad tā kļuvusi zeltaina un iekšpusē ir izcepusies. Gatavību var pārbaudīt ar kociņu. Uzkaisi maizei sarīvēto cieto sieru un cep vēl 3 minūtes, lai siers izkūst. Maizi atdzesē, sagriez un pasniedz.

Dekoram var izmantot pāri palikušos dīgstus.

Publicitātes foto

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais