Lieldienās var ēst ne tikai raibu raibās olas un dažādus ēdienus, kas gatavoti no tām, bet var izcept kādu īpašu gardumu, palutinot gan savas, gan tuvinieku garšas kārpiņas. Dzīvesstila blogere Kristīne Šeiko piedāvā Lieldienu galdu papildināt ar šokolādes kēksu ar augļiem un fritētiem ķērpjiem.
Sastāvdaļas:
Gatavošana:
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Lai pagatavotu kēksu, izmanto vienu "Dobeles dzirnavnieka" maisījumu “Šokolādes kēkss” un seko līdzi uz paciņas noradītajai instrukcijai.
Gatavajai masai pievieno klāt sagrieztas žāvētās plūmes, aprikozes un mango. Ar žāvētajiem augļiem vari variēt un pievienot savus iecienītākos.
Ietauko formiņu ar sviestu vai eļļu, lej mīklu formā un liec kēksu cepties 40 minūtes. Iedurot kociņu kēksā, pārbaudi, vai tas ir izcepties. Ja nepieciešams, atstāj cepeškrāsnī uz vēl 5 - 8 minūtēm. Kad kēkss gatavs, noliec to malā, lai nedaudz atdzesētu.
Šokolādi ūdens peldē izkausē un ar pārtikas otiņu uzsmērē kēksam. Lai šokolāde ātrāk sacietētu, kēksu var ielikt ledusskapī uz 5 minūtēm.
Ja mājās nav fritera, izmanto katlu, kurā ielej eļļu un sakarsē to. Noskalotus un nosusinātus ķērpjus liec eļļā uz aptuveni 5 sekundēm, lai tie nedaudz apcepas. Uzmanīgi - eļļa var "sparkšķēt"! Izmanto standziņas, lai ķērpjus ieliktu un izņemtu no katla. Kad ķērpji gatavi, izvieto tos uz salvetes, lai notecinātu lieko eļļu. Apber ar pūdercukuru, ja vēlies saldāku rezultātu. Pēc tam kārto tos virsū kēksam.