Maija svētku garās brīvdienas ir īstais laiks piknikam ar draugiem vai ģimeni. Siltajos pavasara rītos ar īpašu baudu nogaršosim arī kādu jaunu variāciju par labi zināmām lietām - auksto kafiju, avokado smūtiju vai kādu veselīgu kokteili. Ja esi paredzējis brīvdienas baudīt pavasarīgos saules staros un brīvā dabā vai dārza ballītē, aicinām ierastā alus vai rūpnieciski ražoto alkoholisko kokteiļu vietā sevi palutināt ar oriģināliem un viegliem dzērieniem.
Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā trīs pavasarīgu kokteiļu receptes dažādam gaumēm. Zemeņu, gurķu un bazilika svaigums būs ideāls bezalkoholisks dzēriens ar oriģinālām garšu notīm. Kazeņu, prosseco un piparmētru kokteilis kļūs par elegantu partneri sievišķīgām sarunām, bet citrusu un ingvera eila dzēriens ļaus atklāt eksotiskākas garšu nianses.
1.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana
Lielā bļodā samaisa nelielos gabalos sagrieztas zemenes, medu, laima sulu un vaniļas esenci. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām, labāk uz nakti. Pirms pasniegšanas glāzēs ieber ~2 ēdamkarotes zemeņu masas, pievieno 2-3 bazilika lapiņas, un, ja kokteilī vēlas sajust arī gurķa svaiguma notis, ieliek 3-4 plānas gurķa šķēles. Glāzi uzpilda ar gāzētu ūdeni (var izvēlēties arī citu, neitrālas garšas bezalkoholisku dzērienu), rotā ar svaigām zemenēm, laima šķēli un bauda!
Sastāvdaļas:
Pagatavošana
Izvāra kazeņu sīrupu, ogas uz lēnas uguns ~15 min savārot ar ūdeni un brūno cukuru. Pievieno sīrupam saspaidītus piparmētru zariņus (tā to aromāts būs intensīvāks) un visu karsē vēl dažas minūtes. Nedaudz atdzesē un izkāš caur sietu, kārtīgi izspiežot kazeņu biezumus un piparmētru lapas. Atdzesētu sīrupu ņem līdzi uz pikniku, pirms pasniegšanas - katrā glāzē ielej dažas ēdamkarotes kazeņu sīrupa un piepilda glāzi ar Prosecco. Ja vēlas bezalkoholisko kokteili, var izmantot Club Soda. Kokteili rotā ar svaigām kazenēm un piparmētru lapām.
Sastāvdaļas (četrām 500 ml lielām glāzēm);
Pagatavošana
Apelsīna un citrona šķēlītes līdzīgās proporcijās saber glāzēs un ar karotes pamatni kārtīgi saspaida. Pielej augļu sulu un pēc tam ingvera eilu. Rotā ar piparmētru lapām un pasniedz.