RECEPTES: Ēdieni, ar ko palutināt vīrieti Valentīndienā

© Publicitātes foto

Sena paruna vēsta, ka vīrieša mīlestība iet caur vēderu, tāpēc, lai, svinot Valentīndienu, izdotos pārsteigt mīļoto ar sātīgu un garšīgu mājās gatavotu maltīti, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divas receptes Mīlestības svētku svinētājiem. Lai arī receptes izstrādātas, domājot par to, kā svētkos īpaši iepriecināt stiprā dzimuma pārstāvjus, gardos ēdienus noteikti novērtēs arī dāmas!

Cūkgaļas fileja ar vieglo mārrutku mērci

Publicitātes foto

Sastāvdaļas

  • ~500 g cūkgaļas filejas (gaļu pirms gatavošanas paturiet istabas temperatūrā)
  • 10-12 timiāna zariņi
  • 2 rozmarīna zariņi
  • 1 ēdamk. rapšu eļļas
  • sāls, melnie pipari pēc garšas
  • 2 ēdamk. citronu sulas
  • 250 g turku jogurta
  • 2 ēdamk. mārrutku
  • 1 ēdamk. citronu sulas
  • 1 tējk. kaltēta oregano
  • 1/4 tējk. maltā koriandra
  • sāls, melnie pipari pēc garšas
  • svaigi vai cepti dārzeņi pasniegšanai

Pagatavošana

1) Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem un izklājiet cepeškrāsns pannu ar cepamo papīru. Izkārtojiet uz cepampapīra timiāna un rozmarīna zariņus.

2) Cūkgaļas fileju ierīvējiet ar eļļu, citrona sulu, sāli un pipariem.

3) Uz sakarsētas sausas pannas strauji apcepiet fileju no katras puses aptuveni 2 minūtes.

4) Tad lieciet fileju uz cepampannā izkārtotajiem timiāna un rozmarīna zariņiem, dažus timiāna zariņus uzlieciet filejai virsū, iespiežot tos gaļā. Filejas gabalus var aptīt ar diegu, timiāna zariņus pietinot klāt gaļai.

5) Sagatavotās filejas lieciet cepeškrāsnī uz 20-25 minūtēm. Izņemiet no cepeškrāsns un ietiniet fileju folijā uz ~10 minūtēm, lai gaļa atpūstos.

6) Pagatavojiet mērci, bļodā samaisot jogurtu, mārrutkus, citrona sulu, oregano, koriandru, sāli un piparus.

7) Pasniedziet fileju kopā ar iecienītiem dārzeņiem un pagatavoto jogurta-mārrutku mērci.

Vieglā sarkanā samta kūka

Publicitātes foto

Sastāvdaļas (kūkai 18-22cm diametrā)

  • 130 g kviešu miltu
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • 1/4 tējk. sodas
  • 1 ēdamk. kakao pulvera
  • 80 g medus
  • 50 g biešu sulas
  • 130 g paniņu
  • 1 ola
  • 45 g rapšu eļļas
  • 360 g krēmsiera ar samazinātu tauku saturu (var lietot pilnpiena krēmsieru)
  • 80 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamk. pūdercukura
  • 2 ēdamk. biešu sulas
  • svaigas avenes rotāšanai

Pagatavošana

1) Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 170 grādiem.

2) Ietaukojiet cepamo formu 18-22 cm diametrā.

3) Lielā bļodā sajauciet eļļu, olu un medu. Pievienojiet sodu, samaisiet.

4) Atsevišķā traukā samaisiet miltus, kakao un cepamo pulveri, visu pievienojiet eļļas maisījumam.

5) Masai pievienojiet biešu sulu un paniņas, visu kārtīgi samaisiet līdz viendabīgai konsistencei.

6) Lejiet mīklu cepamajā formā un cepiet ~40 min, līdz, iedurot mīklā kociņu, piet tā vairs nepaliek mīklas daļiņas

7) Atdzesējiet un gareniski pārgrieziet biskvītu uz divām daļām.

8) Gatavojot krēmu - saputojiet krēmsieru, saldo krējumu un pūdercukuru līdz stingrai masai. Putošanas beigās pievienojiet biešu sulu (tā piešķirs krēmam rozā krāsu).

9) Uzsmērējiet uz vienas biskvīta daļas aptuveni pusi no krēma, tad lieciet tai virsū otro biskvīta daļu un ar atlikušo krēmu apsmērējiet kūkas virspusi un malas.

10) Lieciet kūku ledusskapī vismaz uz 8-10 stundām, labāk uz nakti.

11) Pirms pasniegšanas rotājiet ar svaigām avenēm vai citiem dekoriem un baudiet!