Februārī, kad daudzviet pasaulē tiek svinēts mīlestības mēnesis, šefpavārs Artūrs Brucis sagatavojis īpašu recepti, ko baudīt kopā ar mīļoto, ģimeni vai draugiem.
Sastāvdaļas:
Panakotai: Saldais krējums 200ml, piens 150ml, cukurs 50gr, želatīns 8gr, stipra kafija 50ml
Karameļu putas: Saldais krējums 100ml, cukurus 25gr, karameļu sīrups 30ml
Rīvēta šokolāde: Tumšā šokolāde 50gr
Pagatavošana:
Panakota: Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina, tikmēr katlā ielej saldo krējumu, pienu, kafiju un cukuru. Liek uz uguns sildīties, laiku pa laikam apmaisot. Pēc tam, kad masa uzsilusi, pievieno uzbriedināto želatīnu un turpina maisīt līdz sāk vārīties. Salej trauciņos pēc izvēles (espresso tasīte, glāze u.c.) un liek ledusskapī atdzesēties uz divām, trim stundām.
Karameļu putas: Saldajam krējumam pievieno cukuru un lēnām to puto, pievienojot karameļu sīrupu. Kuļ līdz stingrām putām.
Rīvēta šokolāde: Šokolādi sarīvē uz smalkās rīves.
Pasniegšana:
Dekorē ātdzesēto panakotu ar karameļu putām un rīvēto šokolādi.