Vēlies pārsteigt savu mīļoto ar romantisku, greznu un neatvairāmi garšīgu kokteili? Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone radījusi, iespējams, pasaulē romantiskākā kokteiļa recepti!
AVEŅU-ROŽU SĪRUPA KOKTEILIS
Sastāvdaļas 2 nelielām glāzēm
Sīrupam
- sula no 1 laima
- 1 tasīte svaigu aveņu (125 g)
- 8-10 svaigas ēdamo rožu lapas vai 1 ēdamk. kaltētu ēdamo rožu ziedlapu
- 250 ml negāzēta VENDEN dabīgā minerālūdens
- 120 g cukura
- 1 olas baltums
- 250 ml gāzēta VENDEN dabīgā minerālūdens
- Rožu lapiņas
- Sublimētas ⃰ vai svaigas avenes kokteiļa rotāšanai
- Sasmalcinātās sublimētās avenes glāžu dekorēšanai
Pagatavošana
- Pagatavo sīrupu - uzvāri negāzētu VENDEN ūdeni kopā ar cukuru. Kad ūdens varās, ieber tajā avenes, laima sulu un rožu lapas, vāri ~5 minūtes uz vidējās uguns, līdz parādās burvīga smarža un sīrups sabiezē. Ūdeni ar avenēm nokās un kārtīgi izspaidi ogu mīkstumus caur sietu vai marli. Sīrupu atdzesē.
- Grezno glāzes ar smalcinātām sublimētām avenēm - ieber tās nelielā šķīvī, lai veidotos 2-3 mm plats aveņu pulvera slānis. Glāzes malu viegli samitrini, izmantojot laima miziņu, tad glāzes malu liec aveņu pulverī - smalkās aveņu daļas pielips mitrajai glāzes malai, veidojot romantisku dekoru.
- Blenderī saputo olas baltumu kopā ar 60 - 100 g sīrupa (sīrupa daudzumu variē pēc garšas - jo vairāk sīrupa, jo saldāks un intensīvāks būs kokteilis) un VENDEN gāzēto minerālūdeni. Puto apmēram ~2 minūtes, līdz iegūtas smalkas rozā putas. Pildi glāzes ar iegūto maisījumu un rotā to ar rožu lapiņām un avenēm. Pasniedz pēc ~1 min. Pa šo laiku kokteilis noslāņosies, augšā paliks putas, bet pamatnē - aveņu sīrups.