Kafijas eksperts Gatis Zēmanis iesaka kafijas alternatīvas. Izbaudi!
Matcha Latte
Sastāvdaļas
- 50 ml karsta ūdens (ap 70 grādiem)
- 1/2 tējk. matcha zaļās tējas pulvera
- 120 ml mandeļu piena
Pagatavošana
- Bļodiņā ielej karstu ūdeni, pieber matcha tējas pulveri un ar
putojamo slotiņu (ja tādas nav, var izmantot dakšiņu) saputo tēju. - Piena putojamā kanniņā saputo mandeļu pienu un uzlej tējai.
Kakao ar auzu pienu
Sastāvdaļas
- 50 ml karsta ūdens (ap 90 grādiem)
- 2 tējk. kakao pulvera
- 120-150 ml auzu dzēriena
Pagatavošana
- Krūzē, kurā gatavosi dzērienu, sajauc karsto ūdeni ar kakao pulveri.
- Auzu pienu uzputo piena putotājā vai uzsildi katliņā un uzlej uz
kakao.
Avots: gardezi.lv