Mēli var norīt! Kraukšķīgās kartupeļu bumbiņas ar sieru

© Rimi Gardēži

"Rimi Gardēži" piedāvā gardu uzkodu, kas lieliski iederēsies uz tava galda Jāņos vai Līgo svētkos!

Sastāvdaļas:

  • 1 kg kartupeļu biezenis
  • 350 g Holandes siers
  • 1 sarkanā paprika
  • 165 g cepts bekons
  • 50 g loki
  • siera kubiņi
  • 1 ola
  • 60 g rīvmaize
  • 50 g sarīvēts Parmezāna siers
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas
  • 1,5-2 l eļļa fritēšanai (neitrālas garšas- augu vai vīnogu kauliņu)

Pagatavošana:

  1. Sagriež sastāvdaļas un sarīvē sieru.
  2. Bekonu apcep uz pannas un sagriež smalkos gabalos.
  3. Lielā bļodā savieno biezeni, sieru, sagrieztu paprika, lociņus un bekonu, kārtīgi samaisa. Paņem vienu bumbiņu, tās vidū ieliek siera kubiņu. Rullē, lai siera gabals paliek vidū. Gatavās bumbiņas ieliek ledusskapī atdzesēties uz 20 minūtēm.
  4. Bļodā samaisa rīvmaizi, smalki sarīvētu Parmezāna sieru, sāli un piparus.
  5. Katru bumbiņu apviļā sausajā rīvmaizes maisījumā, tad iemērcē sakultā olā, tad atkal apviļā sausajā maisījumā, un ar rokām izveidojo stingras bumbas. Var atkārtoti apviļāt sakultā olā un atkal rīvmaizes maisījumā. Galvenais, lai bumbas ir stingas un vairs nelīp pie rokām, tad tās neizjuks eļļā.
  6. Katru bumbu liek cepties uzkarsētā eļļā 2-3 minūtes vai līdz bumbas ir ieguvušas zeltaini brūnu krāsu.
  7. Pasniedz karstas ar mērcītēm pēc izvēles.

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais