Sarkanbaltsarkani ēdieni svinību galdam

2.lapa

Patriotiski noformēta dārzeņu, augļu un siera uzkoda

Publicitātes foto

Šādas uzkodu plates sagatavošana būs pa spēkam ikvienam, un tās šarms slēpjas ne vien plates īpašajā noformējumā, bet arī veselīgajā sastāvā. Sarkanās krāsas dārzeņi un augļi ir bagāti ar antioksidantiem, piemēram likopēniem un antociāniem, dažādiem vitamīniem, šķiedrvielām un minerālvielām. Savukārt siers ir labākais kalcija avots un bagāts ar olbaltumvielām. Ja sieru un dārzeņus gan servēsiet, gan ēdīsiet, saglabājot Latvijas karoga proporcijas - vairāk sarkanās (dārzeņu un augļu) un mazāk baltās (siera) krāsas, šis var kļūt par veselīgāko ēdienu jūsu svētku galdā!

Sastāvdaļas

  • Dārzeņi un augļi sarkanās krāsās - ķiršu tomāti, vārītās vai ceptas bietes, paprika, redīsi, granātāboli, dzērvenes, sarkanās plūmes, vīnogas u.c.
  • Iecienītākais baltais siers - kazas siers, feta, mocarellas siers, biezpiena siers u.c.
  • Zaļumi rotāšanai

Pagatavošana

1) Sagriež dārzeņus, augļus un sieru.

2) Kārto visu uz lielas paplātes vai dēlīša, veidojot no augļiem, dārzeņiem un siera kādu latvisku simbolu, piemēram, uzrakstu "LV100", kādu latvju zīmi vai sarkanbaltsarkanu karogu.

3) Baudiet!

Virtuvē

Ja arī jums vairs nav kur likt kabačus, visas iecerētās receptes ir izmēģinātas, radi un draugi apdāvināti un nevēlaties tos mest tāpat vien laukā, pagatavojiet gardumus ziemai. Izmēģiniet šo pavisam vienkāršo recepti, kā pagatavot kabačus ziemai, lai tie pēc garšas atgādinātu ananasus!

Svarīgākais