5 iemesli nekad uzturā nelietot kečupu

© Reuters / Scanpix

Latviešiem garšo kečups. Tad kāpēc gan nelietot šo dīvaini saldo, tik plaši pieejamo ēdiena piedevu?

Kāpēc? Lasi tālāk.

1

Vienā galda karotē kečupa ir vairāk cukura nekā šokolādes cepumā

Neticami, ja? Ja ēdiena piedevu vēsturiski pasaldina ar augstas fruktozes kukurūzas sīrupu, tad tā kļūst par problēmu. Vienā karotē kečupa ir 3,7g cukura...

2

Tas pārsit garšu jebkam, kam pieskaras

Jau minētais cukurs kečupu padara tik saldenu, ka jebkas, kam to uzliek, garšo, nu, kā kečups. Ēdiens neatgūs savu garšu pat ja kečupu notīrīsi ar salveti.

3

Kečupa smaka

Tam pat nav jābūt tuvumā, lai to sajustu. Skābi atgādinošā tomātu smaka paliks tavās nāsīs vēl stundām.

4

No tā neizbēgt

Ja tu principiāli vairs neēd kečupu, tas tāpat būs uz katra stūra. Vēl trakāk ja to uzlej virsū, piemēram, frī kartupeļiem bez prasīšanas!

5

Tam nebūtu jābūt uz hotdoga

Kečups uz desiņas ir grēks pret garšas kārpiņām. Sinepes, vai varbūt mārrutki, ir vienīgās mērces, kurām būtu jābūt hotdogā...

Virtuvē

Kad mājās aizķērušies pārgatavojušies banāni un nav vēlēšanās cept kaut ko sarežģītu, šis deserts ir ideāls glābiņš. Vajadzīgas tikai četras dabīgas sastāvdaļas, nav jālieto cepeškrāsns, un rezultāts – maigs, salds, veselīgāks nekā klasisks kēkss. Ar recepti dalās “All recepes”.

Svarīgākais