Gatavojies svētkiem! 5 gardu kūku receptes

© pixabay.com

Jau pavisam drīz svinēsim Latvijas 100.dzimšanas dienu, tāpēc par godu tik grandioziem svētkiem noteikti jāklāj arī svētku galds. Un kas gan būtu svinības bez gardas kūkas? Šoreiz piedāvājam piecu vienkāršu un ļoti gardu kūku receptes.

#DZIMŠANAS DIENAS SIERA KŪKA

Sastāvdaļas:

  • 400 g svaigais siers
  • 3 olas
  • 100 ml skābais krējums
  • 2 paciņas cepumi "Selga"
  • 100 g mīksts sviests
  • 100 g cukurs

Pagatavošana:

  1. Veido kūkas pamatni- sajauc cepumus ar sviestu un izklāj kūkas formā, ļauj nostāvties;
  2. Pārējās sastāvdaļas - olas, svaigo sieru, krējumu un cukuru - sakuļ viendabīgā masā un lej formā;
  3. Ogas var jaukt uzreiz iekšā masā vai arī izkārtot pa virsu pēc cepšanas. Cep uzkarsētā plītī, apmēram 180 grādos 40 - 50 min (atkarībā no cepeškrāsns);
  4. Kūku atdzesē, lej pa virsu putukrējumu un dekorē ar augļie, ogām vai citiem našķiem

via GIPHY

# KŪKA "MĀJAS SAPNIS"

Sastāvdaļas:

  • 10 olas
  • 600 grami sviesta
  • milti
  • cukurs
  • 1.5 litri piens.
  • Kārtīgs ābolu ievārījums var arī dzērveņu

Pagatavošana:

  1. Olas saputo ar cukuru, pievieno miltus un cep 2 biskvītus;
  2. No 200 gramiem sviesta pagatavo smilšu mīklu un izcep;
  3. Izvāra krēmu vārīto un atdzesē. Sakuļ vajadzīgajā konsistencē.
  4. Atdzesētos biskvītus un smilšu mīklu samūrē kopā. Pa vidu iesmērē ievārijumu.
  5. Dekorē ar ogām, pēc ieskatiem.

via GIPHY

# MEDUS KŪKA

Sastāvdaļas:

  • 2 gab olas
  • 300 g sviests
  • 2 ēd.kar. medus
  • 2 gl. cukurs
  • 1 bundža kodencēdā piena
  • 1 tēj.kar. sodas
  • +/- 3gl.milti

Pagatavošana:

  1. Olas, 50g sviesta, medu un cukuru ieliek katliņa un apmaisa. Liek uz plīti sildīties;
  2. Kad masa sāk burbuļot, tad liek klāt sodu un maisa, lai masa 2x palielinās ņem nost un maisa iekšā miltus;
  3. Masu sadala 4 daļās un atrdzesē 15-30 min;
  4. Ņem katru daļu un izrullē cik plāni var. Cep cepeškrāsnī 180°t 5-10 min. līdz iegūst brūnganu krāsu;
  5. Kārtas atdzesē. Kondensēto pienu 1h vara karstā ūdenī (bet tas nav obligāti) un saputo kopā ar atlikušo sviestu;
  6. Masu smērē starp saceptām kartām un arī kūkas virspusē.

via GIPHY

# "VISIEM GARŠO" ŠOKOLĀDES KŪKA

Sastāvdaļas:

  • Cukurs 60 grami
  • Kakao - 5 ēdamkarotes
  • Milti 150g
  • Sviests 120 g
  • Ola

Šokolādes masa:

  • šokolāde 400 g - jo tumšāka, jo labāka
  • Saldais krējums 100 g
  • 2 olas
  • 3 olu dzeltenumi
  • Cukurs 50 g
  • Ogas. Sezonas ogas, ieteicams nedaudz skābenas
  • Ēdamkarote pūdercukura
  • Sasmalcinātas piparmētras lapiņas - apmērm 5-10.

Pagatavošana:

  1. Sviestu istabas temperatūrā, kopā ar visām pārējām sastāvdaļām jauc kopā līdz viendabīgai masai (var ar rokām, var ar miksera mīklas lāpstiņām);
  2. Mīklu atdzesē pusstundu, tad izrullē starp 2 cepešpapīru plāksnēm viendabīgu mīklu, ko ieliek lēzenā kūkas pannā tā, lai maliņas ir uz augšu;
  3. Sākumā, lai pārāk neuzceļas, mīklai uzliek slogu - es parasti lieku pa virsu cepešpapīru un uzberu zirņus. Cep 180 g temperatūrā 25 minutes - 15 minūtes zem sloga, pēc tam to noņem un turpina cept 10 minūtes. Izņem no cepeškrāsns, neizņemot no pannas un padzesē.

Šokolādes masai:

  1. Ūdens peldē izkausē šokolādi un sajauc kopā ar saldo krējumu un cukuru, līdz viendabīga masa;
  2. Atsevišķi viegli sakuļ olas, ko pēc tam, maisot pievieno karstajai šokolādes masai;
  3. Kad masa ir samaisīta vienmērīga, to klāj virsū uz saceptās pamatnes pannā;
  4. Visu liek cepties vēl uz 35 minūtēm 160 grādu temperatūrā. Pēc izņemšanas no krāsns, kūku atdzesē sākumā istabas temperatūrā, tad ledusskapī.

! Pasniedzu kopā ar sezonas ogām, kas minūtes 10 pirms pasniegšanas sajauktas ar ēdamkaroti pūdercukura un sasmalcinātām piparmētras lapiņām.

via GIPHY

# ZEMNIEKU KŪKA

Sastāvdaļas:

Biskvīts

  • 12 olas
  • 12 lēzenas ēd.k. cukura
  • 12 lēzenas ēd.k. rupjmaizes rīvmaizes.

Pildījums

  • 500 ml saldais krējums.
  • 2 ēd.k. cukurs.
  • 2 pac. saldā krējuma biezinātājs
  • Svaigi rīvētas dzērvenes ar cukuru vai dzērveņu ievārijums.

Pagatavošana:

  1. Olas puto ar cukuru apmēram 20 minūtes;
  2. Pievieno rupjmaizes rīvmaizi;
  3. Masu sadala proporcionāli 3 daļās un cep 200 grādos aptuveni 20 miūtes vienu kārtu;
  4. Saputo saldo krējumu ar cukuru un biezinātāju;
  5. Starp rupjmaizes biskvīta kārtām pilda dzērvenes un putukrējumu. Pa virsu pārklāj putukrējumu un dekorē ar svaigām ogām. Ja vēlas kūku pārkaisa ar rīvētu šokolādi un kūkas malas ar rupjmaizes rīvmaizi.

*Receptes no gardēži.lv

Svarīgākais